Het verbouwen van een woning is een flinke investering en een groot project voor velen. Wanneer je ook maar iets onverwachts tegenkomt tijdens het verbouwen, kan dit flinke extra kosten betekenen. Ook betekent het veel bouwafval wat je moet afvoeren. Naast dat je veel bouwafval kan recyclen, is het ook slim om je metaalafval apart te houden. Dit metaalafval kan namelijk nog wat opleveren. Zo kan de oud koper prijs nog zeer aantrekkelijk zijn.

Tijd voor de verbouwing

Als je gaat verbouwen heb je al veel aan je hoofd. Logisch dat je dat niet direct zit te wachten om al je bouwafval te scheiden en zelf weg te brengen om te laten recyclen. Toch kan dit afval scheiden nog positief uitpakken. Zo kan het apart inleveren van metaalafval je nog een leuk zakcentje opleveren. Dit is dan ook zeker de moeite waard om zelf weg te brengen. Zeker de oud koper prijs kan zeer aantrekkelijk zijn. 

Voor de rest van al het afval tijdens het verbouwen is het aan te raden om het af te voeren met een bouwafval container. Het grootste gedeelte van het afval dat vrijkomt tijdens het verbouwen zal niet meer bruikbaar en dan ook waardeloos zijn. Dit kun je dan ook beter gewoon verzamelen in de bouwafval container en het metaalafval apart verzamelen. Zo’n bouwafval container kun je bij verschillende bedrijven huren. Zij zetten deze container voor het huis neer en zullen deze weer ophalen als hij vol zit.

verbouwen metaalafval

Het metaalafval inleveren

Als je minder grote hoeveelheden oud ijzer afval hebt, dan kun je dit zelf naar de ijzerboer brengen. Een oud ijzerboer verzameld vaak verschillende soorten materialen in. Zo kun je bijvoorbeeld ijzer, maar ook koper inleveren. Dit vind je vaak in de vorm van oude leidingen of een oude cv-ketel.

Hierbij zul je een bedrag krijgen voor het metaalafval dat je inlevert. De oud koper prijs is vaak het aantrekkelijkste bij een ijzerboer. Als je er voor zorgt dat het metaal los ingeleverd wordt, zul je er vaak nog een hogere prijs voor kunnen krijgen. Zo hoeft de ijzerboer namelijk geen materialen meer te scheiden, wat gunstig voor hem is. Hier beloont hij je graag voor door een iets hogere prijs te geven voor je metaal.

Laat grote hoeveelheden ophalen

Wanneer je tijdens het verbouwen echt veel metaalafval of andere herbruikbare materialen hebt, dan moet je nadenken hoe je dit het beste kunt afvoeren. Als het een hele grote verbouwing is, waar veel afval bij vrijkomt, dan is een grote afvalcontainer de beste optie. Wanneer er nog veel herbruikbare materialen zijn, dan kun je het afval het beste scheiden.

Om dit nu allemaal zelf 1 voor 1 gescheiden naar een verwerkingsbedrijf te brengen zal je veel tijd kosten. In dat geval kun je beter de grote hoeveelheden laten ophalen door het verwerkingsbedrijf. Zij hebben hier vaak de juiste vervoersmiddelen voor. Je kunt dit overleggen met de ijzerboer of metaalrecyclingbedrijf om het op te laten halen. Dit zal veel voor je schelen, waardoor jij sneller verder kan met je verbouwing.