Mijn zus en mijn zwager hebben maar liefst 6 jaar gedaan over het verbouwen van hun woonboerderij. Inmiddels is het (bijna) af en zijn ze er ingetrokken. Ze kijken terug op een lange en vermoeiende tijd verbouwen, maar het resultaat mag er zijn. Hoe het eerst was en hoe het proces is verlopen? Daar hebben ze gelukkig een fotoboek van gemaakt!

Fotoboek maken 

Zelf ben ik een enorme fan van het maken van fotoboeken. Ik heb fotoboeken van vrijwel elke vakantie, van de eerste jaren van de kinderen en tegenwoordig maak ik zelfs jaarboeken. De mogelijkheden van een fotoboek zijn enorm groot. Ik moet wel zeggen dat ik mijn fotoboeken altijd digitaal maak. Je hebt tegenwoordig toch al je foto’s op een fotocamera of telefoon staan, dus dan kun je ze net zo goed meteen verhuizen naar de pc. De programma’s om de fotoboeken mee te maken worden steeds gemakkelijker in gebruik dus veel tijd hoeft het tegenwoordig ook niet te kosten.

verbouwen

Tips om een fotoboek te maken van een verbouwing 

 Zoals gezegd kun je dus ook een fotoboek maken van je verbouwing. Dat is echt een leuk aandenken voor later. Daarnaast kun je deze trots laten zien bij een housewarming als je net verhuisd bent. Enkele tips om een fotoboek te maken van een verbouwing deel ik hieronder; 

  1. Vergeet geen foto’s te maken 

De meest voor de hand liggende tip, maar toch gaat het je gegarandeerd gebeuren: je vergeet foto’s te maken. Wanneer een project af is denk je bij jezelf: ‘Ah nee, nu heb ik geen foto’s vooraf genomen’. Denk ook aan foto’s tijdens het verbouwen. Het proces mag ook duidelijk naar voren komen. 

  1. Maak foto’s vanuit dezelfde hoek 

Je ziet het vaak bij woonprogramma’s op televisie waarbij ze een complete make-over geven aan een woning. Ze maken een foto of video gevolgd door een foto of video op dezelfde plek na de make-over. Zo zie je precies wat er is veranderd. Natuurlijk is niet iedere klus binnen een dag geklaard, dus probeer een plek te kiezen voor je statief je makkelijk kunt onthouden. Bijvoorbeeld in de hoek van de kamer. 

  1. Houd het simpel 

Misschien de grootste valkuil van die handige fotoboek programma’s is dat er enorm veel mogelijk is. Ga niet te enthousiast aan de slag met clipart en andere toevoegingen. Het draait immers om de foto’s. Wel kun je het effect van de rotzooi van het klussen versterken door robuuste achtergronden te gebruiken. 

  1. Kies voor kwaliteit 

Je steekt best veel tijd in een fotoboek en het maken van de foto’s dus is het slim om te kiezen voor een fabrikant van fotoboeken die kwaliteit levert. Foto’s moeten haarscherp worden afgedrukt. Kies dus niet voor de goedkoopste aanbieder, maar juist degene waar je het meeste vertrouwen in hebt. 

Hebben jullie ook nog leuke tips voor een mooi verbouw fotoboek?