Hou je echt van de look en feel van vloertegels, maar heb je liever de praktische kant van laminaat? Gelukkig is daarvoor een oplossing uitgevonden. Het is een nieuwe soort bedekking voor je vloeren, die de laatste jaren echt zijn opmars heeft gemaakt. Benieuwd geworden? Lees dan hieronder meer over tegel laminaat!

Tegellaminaat

Tegels staan vaak prachtig in elk interieur, maar de investering is nogal groot en daarnaast kost het nogal wat tijd en inspanning om deze te leggen. Dat is vaak een reden voor mensen om toch niet voor een tegelvloer te kiezen. Zonde, want een tegelvloer (of look en feel in dit geval) kan je interieur laten opleven en luxer laten aanvoelen. Tegellaminaat heeft de uitstraling van tegels, maar voor de rest alle voordelen van een laminaatvloer. Dat wil zeggen dat deze vloer ook een stuk betaalbaarder is en daarnaast gemakkelijk in onderhoud (maar daarover later in dit artikel meer). Je kunt deze vloer ook heel eenvoudig (laten) leggen, doordat het werkt met een kliksysteem. Genoeg redenen dus om te kiezen voor deze soort vloer.

tegel laminaat

Niet van echt te onderscheiden

Je kunt tegenwoordig kiezen uit vele designs en mogelijkheden met tegellaminaat. Natuurlijk kun je kiezen uit vele verschillende kleuren. Kies je bijvoorbeeld voor een donkere vloer of kies je voor een (populaire) beige variant. Ook zijn er verschillende soorten uitstralingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook, een mooie rustieke natuursteenlook of tegellaminaat met hoogglans. Tegellaminaat heeft vaak ook een voelbare structuur. Hierdoor ziet het er niet alleen echt uit als tegels, maar voelt het ook echt aan als een tegelvloer.

tegellaminaat

Onderhoud

Zoals gezegd hebben laminaattegels de voordelen van een laminaatvloer. Hierdoor is het onderhoud van je vloer ook enorm eenvoudig. De vloer schoonmaken is niet heel veel anders dan bij andere vloeren. Je kunt de vloer namelijk gewoon stofzuigen zoals je gewend bent. Wanneer je dit dagelijks doet, zorg je er voor dat het vuil op tijd weg is. Krassen op de meeste vloersoorten komen namelijk doordat vuil zich ophoopt en dit krast op de vloer. Er zijn voor veel stofzuigers ook speciale opzetstukken voor laminaatvloeren beschikbaar. Zo weet je zeker dat je beschikt over de juiste middelen voor jouw vloer. Ook kun je jouw tegellaminaat vloer gewoon dweilen. Gebruik een scheutje schoonmaakazijn of gebruik een reiniger speciaal voor laminaatvloeren. Gebruik in ieder geval geen groene zeep. Dit kan namelijk voor doffe vlekken zorgen.