Ben je van plan om je televisie aan de muur te hangen met behulp van een TV beugel? Dan moet je weten waar je op moet letten bij het bestellen van zo’n beugel. Een beugel TV bestellen is zo gedaan, maar niet alle beugels zijn geschikt voor alle televisies en er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het bestellen van een TV beugel, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en veilig kunt genieten van je favoriete programma’s.

Geschikt formaat voor je TV

Ten eerste moet je weten welk formaat TV je hebt voordat je een TV beugel bestelt. Niet alle beugels zijn geschikt voor alle formaten televisies. Let dus goed op de specificaties van de beugel en vergelijk deze met de afmetingen van je TV. Een TV beugel die te klein is voor je TV kan ervoor zorgen dat je TV niet stabiel hangt en een TV beugel die te groot is kan ervoor zorgen dat je TV niet goed vastzit.

tv ophangen tv beugel

Gewicht van je TV

Naast het formaat van je TV is ook het gewicht van belang bij het bestellen van een TV beugel. Elk type TV beugel heeft een bepaald gewichtslimiet. Let dus goed op het maximale gewicht dat de beugel kan dragen en vergelijk dit met het gewicht van je TV. Het is belangrijk om de beugel te kiezen die het gewicht van je TV kan dragen om te voorkomen dat de TV van de muur valt.

Type TV beugel

Er zijn verschillende soorten TV beugels beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende TV beugels zijn vaste beugels, kantelbare beugels en draaibare beugels. Een vaste beugel houdt je TV stevig op zijn plaats en is het meest geschikt voor ruimtes waarin je geen behoefte hebt aan bewegende onderdelen. Een kantelbare beugel kan naar boven en beneden worden gekanteld, wat handig kan zijn als je je TV op een hogere plaats hebt opgehangen. Een draaibare beugel kan 360 graden draaien en is het meest geschikt als je vanuit verschillende hoeken TV wilt kijken.

VESA-maat

De VESA-maat is een standaard waarmee bepaald wordt hoe de bevestigingspunten op de achterkant van je TV geplaatst zijn. Als je een TV beugel bestelt, moet je er dus voor zorgen dat de beugel dezelfde VESA-maat heeft als je TV. Dit zorgt ervoor dat de beugel en de TV goed op elkaar passen en veilig zijn om te gebruiken.

Montagemateriaal

Daarnaast moet je controleren of alle benodigde montagematerialen zijn inbegrepen. Dit omvat meestal schroeven, pluggen en bouten.Gebruik de juiste maat en het juiste type schroeven om te voorkomen dat de beugel loskomt van de muur. Als je niet zeker weet welke schroeven je nodig hebt, kun je het beste advies vragen aan een expert. Let dus op deze zaken voordat je een TV beugel gaat bestellen, en laat je indien nodig even goed informeren!