Ben je verhuisd of wil je juist je huidige woning een leuke make-over geven? Wij zullen je vertellen waar je op kunt letten bij het indelen van je woonkamer en ook nog eens de aandacht naar het middelpunt van de woonkamer kunt trekken.

Middelpunt pakken

Een manier om de aandacht in de woonkamer te trekken, is door middel van tv meubels. Zo kun je in een lichte ruimte gebruik maken van zwarte tv meubels. Dit zal meteen de aandacht trekken. Een andere manier om de aandacht te trekken, is door een “centerpiece” in het midden van de tafel te plaatsen. Plaats een mooi bloemstuk of een mooie plant naar keuze. Aan de andere kant, kun je ook kiezen voor een decoratiestuk van kaarsen. Kies voor kleuren die goed bij uw interieur passen. Als laatste tip willen we meegeven dat je met een vloerkleed echt het verschil kunt maken. Hiermee kun je nog meer aandacht naar het midden van de tafel trekken. Het maakt niet alleen de look van je woonkamer af, maar het scheidt ook nog eens het zitgedeelte van je woonkamer van de rest. Ideaal voor wanneer je een open keuken hebt. 

middelpunt van de woonkamer 

Hoe maak een goede indeling in je woonkamer? 

Voordat je de aandacht van een ruimte wilt pakken, is het belangrijk om een goede indeling van je woonkamer te maken. Hierbij is het belangrijk om bewust te zijn van de ruimte die je hebt. Kijk dus even goed rond en ga na welke meubelen je al hebt en welke je wilt toevoegen. Daarnaast kun je makkelijk gebruik maken van je wanden. Aan je wanden kun je mooie decoratie stukken hangen, zoals spiegels, schilderijen en foto’s. Ook kun je ervoor kiezen om planken of een wandkast te hangen. Vooral bij kleine ruimtes, is het goed om veel gebruik te maken van de wanden. Tot slot kun je de ruimte meer accentueren door lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat er meer licht in je ruimte is. 

Je kunt dus op een eenvoudige manier de aandacht door middel van een middelpunt trekken. Zo kun je gebruik maken van ruimtelijk meubilair zoals een tv meubel tegen het midden van een wand of juist een mooi decoratiestuk in het midden van je tafel. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk om een goede indeling te maken. Wil je meer ideeën voor tv meubels, kijk dan op onze website.