Goede zonwering is essentieel voor een geslaagd terras! Zonwering biedt namelijk veel comfort. Het zorgt er allereerst voor dat je op hete zomerdagen het hoofd koel houdt. Hang je heaters op onder de zonwering? Dan zorgt de zonwering ervoor dat het extra behaaglijk blijft. Kies je voor waterdichte zonwering? Dan hoeft je tijdens een buitje geen dekking binnen te zoeken. Benieuwd welke zonwering de juiste keuze is voor jouw terras? Lees dan snel verder! 

1. Zonnescherm

Wil je geen kostbare ruimte opofferen aan parasols of steunpilaren? Dan is een knikarm zonnescherm een goede keuze! Deze steunt namelijk alleen op de gevel. Het neemt dus geen ruimte in beslag. Ideaal wanneer je een klein terras hebt! Maar ook voor grotere terrassen is dit type zonwering geschikt. Knikarmschermen kunnen namelijk tot wel zes meter breed besteld worden! De maximale uitval bedraagt 3,5 meter. Houd er wel rekening mee dat knikarmschermen niet bestand zijn tegen water en wind.

zonwering kiezen

2. Markies

Staat jouw huis in de oude binnenstad? En zit je graag gezellig aan de straatkant? Dan is een markies een hele mooie keuze. Dit type zonwering heeft namelijk een nostalgische uitstraling. Zeker wanneer je voor een retro streepdessin kiest. Het nadeel van markiezen is dat de maximale uitval slechts 1,8 meter is. Je ziet dit type zonwering dan ook vooral bij smalle terrassen. In nauwe straatjes bijvoorbeeld. Ook markiezen zijn helaas niet waterdicht.

3. Pergolazonwering

Tot slot behoort ook pergalozonwering tot de mogelijkheden. De Tumba van Verano bijvoorbeeld. Dit type zonwering steunt behalve op de gevel ook op twee pilaren. Dit maakt de zonwering beter bestand tegen wind. Bovendien is het doek van de Tumba wél waterdicht. Zo blijf je tijdens een regenbui lekker zitten. En geef toe: In Nederland kan een regenbui – zelfs in de het hoogseizoen – zomaar de kop opsteken! Pergolazonwering kent slechts één nadeel: De vaste steunpilaren kunnen de inrichting van je terras beperken.

Stel jouw zonwering op maat eenvoudig samen via onlinezonneschermen.nl