Je slaapkamer inrichten kan soms voelen als een missie waarbij je de weg kwijt bent. Maar geen paniek, met deze tips maak je het een stuk makkelijker om jouw droomslaapkamer te realiseren.

De sfeer

De sfeer van jouw slaapkamer is het belangrijkst. Het moet natuurlijk aanvoelen als een plek waar je tot rust komt. Kies dus voor kleuren die jouw happy vibes geven en passen bij de grootte van de kamer. Kleine kamer? Ga dan voor lichte kleuren om de ruimte groter te laten lijken. Donkere kleuren geven juist een knusse sfeer en zijn perfect voor een cozy feel. Natuurlijke kleuren zoals beige, bruin of groen zorgen voor een warme sfeer.

Belang van goede verlichting

Naast de sfeer is verlichting ook belangrijk. Met de juiste verlichting kan je de kamer in één klap omtoveren tot een romantisch paradijsje. Ga voor een warme en zachte verlichting om de kamer gezellig te houden. Dimbare plafondverlichting is handig zodat je vanuit bed het licht kan aanpassen. Sfeerverlichting, zoals een leuk nachtlampje, zorgt voor extra gezelligheid en is praktisch als je nog wat wilt lezen in bed. Werk of studeer je in de slaapkamer? Zorg dan voor voldoende verlichting bij je bureau.

jouw droomslaapkamer

Nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel en daarbij speelt de juiste raamdecoratie een belangrijke rol. Zorg dat je de lichtinval in de ochtend kan beperken voor een goede nachtrust. Rolgordijnen zijn een goede keuze. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook sfeervol. Kies een verduisterende stof in de kleur die past bij de rest van de kamer. Om lichtkieren aan de zijkant te voorkomen, is een rolgordijn met cassette en zijprofielen ideaal. Voor de perfecte raamdecoratie kan je het beste terecht bij Raamdecoratie.com.

Overige decoratie 

Voor een gezellige sfeer in de slaapkamer zijn decoraties onmisbaar. Hang mooie schilderijen, foto’s of posters aan de muur en voeg wat planten toe voor wat extra zuurstof en gezelligheid. Beddengoed is ook belangrijk voor de look & feel van jouw slaapkamer. Kies voor een mooi dekbedovertrek, plaid of sierkussens om jouw bed helemaal af te maken.

droomslaapkamer inrichten

Met deze tips tover jij jouw slaapkamer om tot een gezellige, knusse en persoonlijke droomplek waar je heerlijk kunt slapen en relaxen.