Nu de lente in aantocht is, is het tijd om je tuin voor te bereiden op het warme weer. Of je nu een echte tuinier bent of net begint met tuinieren, deze tips kunnen je helpen om je tuin er op zijn best uit te laten zien in de lente en de zomer. Let’s start!

#1. Alles opruimen

Allereerst is het echt belangrijk om de tuin goed op te ruimen. Misschien niet het leukste klusje, maar wel iets dat zeker moet gebeuren. Verwijder alle bladeren, takken en afval dat in de tuin ligt en haal ook al het onkruid weg, zodat je daarna begint met een opgeruimde tuin. Vanuit hier kun je namelijk beginnen met je tuinproject. Tip: bij Mastertools.nl hebben ze een breed assortiment aan gereedschap voor de tuin. Denk hierbij aan items om te snoeien en zagen, maar ook aan onderdelen voor het gazon bijvoorbeeld. Ideaal, want op die manier maak je het jezelf een stukje makkelijker. 

tips om je tuin klaar te maken

#2. Verzorgen van het gazon

Het gazon is vaak het grootste en meest in het oog springende deel van de tuin. Om het gazon er op zijn best uit te laten zien, is het belangrijk om het regelmatig te maaien en te trimmen. Daarnaast moet je het gazon voeden met meststoffen en water geven wanneer dat nodig is. Vergeet niet om ook kale plekken op te vullen met graszaad. 

#3. Bloemen toevoegen

Bloemen geven je tuin kleur en voegen echt een extra dimensie toe. Het is wel belangrijk, voordat je gaat planten om te kijken naar welke bloemen het meeste geschikt zijn voor de boden en het klimaat. Kies bloemen die bij elkaar passen qua kleur om een mooie uitstraling te creëren. Mooie bloemen om te planten zijn bijvoorbeeld viooltjes, lavendel, gladiolen of anemonen. Kijk dus eens wat er bij jouw tuin past!

handige tips om je tuin klaar te maken

#4. Water

In de warme maanden kan het nodig zijn om je tuin regelmatig water te geven. Het is belangrijk om te weten hoeveel water je planten nodig hebben en op welke tijden van de dag je het beste kunt bewateren. Over het algemeen is het beter om in de vroege ochtend of late avond te bewateren, wanneer de temperaturen lager zijn en er minder water verdampt in de zon.

tips tuinieren

Er zijn dus genoeg mogelijkheden en tips om je tuin klaar te maken voor het warme weer. Heel veel plezier en succes!