De woonkamer is de plek waar je kunt ontspannen. Waar je even helemaal jezelf kunt zijn en aan niets anders hoeft te denken. Even geen werk, geen huishoudelijke taken, maar gewoon lekker zitten en genieten. Misschien zelfs wel in het gezelschap van lieve vrienden en/of familie. Maar dan wil je natuurlijk wel dat deze ruimte er gezellig uitziet. Toch ontbreekt het soms aan sfeer in de woonkamer. Zonde, want dit moet juist de plek zijn waar je echt volop kunt genieten. Maar hoe maak je het gezelliger in de woonkamer? Met behulp van de volgende tips kom je al een heel eind. 

Kaarsen 


Kaarsen zijn de perfecte manier om snel, gemakkelijk en bovenal voordelig meer sfeer in de ruimte te krijgen. Het maakt niet uit of je ze overdag voor de sier in de kamer zet of dat je ze daadwerkelijk gebruikt voor wat extra sfeerverlichting in de avond. Kaarsen doen het altijd goed. 

Houd er wel rekening mee dat veel kaarsen met jonge kinderen misschien minder geschikt zijn. Probeer ze daarom op veilige hoogte neer te zetten en combineer ze in elk geval met een mooie kandelaar. Dat is niet alleen mooier, maar ook stukken veiliger. 

Kies je voor kaarsen om jouw interieur compleet te maken? Speel dan eens met verschillende vormen, stijlen en kleuren. 

tips voor gezelligheid

Ruim op 

Toegegeven, dit is misschien een beetje flauw. Toch kan dit wel degelijk helpen om meer sfeer in de woonkamer te krijgen. Je zult vast wel eens gemerkt hebben dat het lastig is om te ontspannen als de kamer een rommel is. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Probeer daarom echt elke avond even tien minuten te pakken om alles op te ruimen. Als je dit elke dag doet, is het echt niet al te veel werk. Maar zo zorg je er wel voor dat de woonkamer direct een stuk gezelliger oogt. 

Meer natuurlijke materialen 


Natuurlijke materialen doen het altijd goed in huis. Dit zijn absolute sfeermakers en ook nog eens heel gemakkelijk aan het interieur toe te voegen. Het leuke van natuurlijke materialen is dat ze in vrijwel elk interieur passen. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt. Landelijke materialen kunnen eigenlijk altijd. Denk dus eens outside the box en kies voor een rotan hanglamp of ga voor een rieten wanddecoratie. Hiermee geef je je woonkamer direct een geheel andere uitstraling. 

Tips om het gezelliger te maken in je woonkamer

Maak het persoonlijker 

Een woonkamer wordt pas echt gezelliger met een persoonlijke touch. Bekleed de muren daarom met jouw favoriete foto’s, verwerk erfstukken in het interieur en plaats een vitrinekast voor jouw verzameling beeldjes of souvenirs. Dit zijn allemaal kleine dingen die een huis een thuis maken. Het is de bedoeling dat gasten direct aan jouw woonkamer kunnen zien wie er woont. Dat maakt het pas écht gezellig in de woonkamer. 

Tips om het gezelliger te maken in de woonkamer