Vanaf 1 januari 2022 is het voor werkgevers mogelijk om werknemers die van thuis uit werken een onbelaste vergoeding te geven. Voor deze vergoeding geldt wel dat ze maximaal 2 euro per dag mag bedragen. Ook wanneer werknemers een deel van de dag van thuis uit werken is het mogelijk om hen een belastingvrij bedrag te betalen van 2 euro. Het spreekt voor zich dat je ervoor kan kiezen om een groter bedrag te geven. Echter, voor het gedeelte boven de 2 euro geldt dat er een loonheffing dient te worden aangerekend. Voor werknemers is deze (extra) vergoeding natuurlijk zeer interessant. Zij kunnen met hun thuiswerkvergoeding namelijk wat extra spullen kopen. Kan jij wat dit betreft wel een beetje inspiratie gebruiken? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Waarom wordt een thuiswerkplek vergoeding gegeven? 

Er wordt door werkgevers aan werknemers een thuiswerkvergoeding gegeven omdat deze mensen uiteraard door hun thuiswerk worden geconfronteerd met heel wat extra kosten. Denk hierbij niet alleen aan de kosten voor de elektriciteit, maar ook aan bijvoorbeeld water, de koffie of thee, et cetera.. Om ervoor te zorgen dat deze kosten geen al te grote invloed hebben op het loon van de persoon in kwestie wordt er getracht om dit toch een beetje te compenseren. De thuiswerk vergoeding die wordt aangeboden door werkgevers moet hiervoor zorgen.

Wat kan je kopen met jouw thuiswerk vergoeding?

Het spreekt voor zich dat je er als werknemer volledig zelf voor kan kiezen wat je gaat kopen met jouw thuiswerk vergoeding. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze dit bedrag graag willen investeren in het verbeteren van hun thuiswerkplaats. Dat is mogelijks een goed idee. Voor menig aantal personen geldt namelijk dat ze voor de Coronaperiode nog nooit eerder van thuis uit hadden gewerkt. Dat maakt dat velen daar ook helemaal niet op voorbereid zijn. Omwille van deze reden kiezen heel wat nieuwe thuiswerkers ervoor om te investeren in een kwalitatief bureau.

thuiswerkplek vergoeding inzetten

Een bureau kopen met je thuiswerkvergoeding

Bureaus vormen één van de populairste eerste kopen die gebeuren met behulp van een thuiswerk vergoeding die even wordt opgespaard. Dit al dan niet in combinatie met een goede bureaustoel, bij voorkeur met ergonomische eigenschappen. Wanneer ook jij de keuze maakt om een goed bureau aan te schaffen voor in jouw thuiswerkplek zal je in eerste instantie een keuze willen maken tussen de verschillende soorten bureaus die op de markt zijn terug te vinden. De mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken zijn onder meer:

  • Hoekbureaus;
  • Rechthoekige bureaus; 
  • L-vorm bureaus; 

Hou er uiteraard ook rekening mee dat er stil moet worden gestaan bij de uitstraling van je bureau. Voor de meeste mensen geldt dat ze graag de stijl van hun bureau perfect willen laten matchen bij de uitstraling van hun kantoorruimte. Het is dan ook zeker interessant om hier rekening mee te houden. Sowieso is even grondig de verschillende bureaus op de markt vergelijken altijd een interessante keuze wanneer je van plan bent om een exemplaar voor bij jou thuis aan te schaffen.