Wil je jouw badkamer een make-over geven, maar heb je nou eenmaal niet het allergrootste budget beschikbaar? Dan heb ik de ultieme budgettip voor jullie! Het maakt een enorm verschil, je kunt het zelf doen en is dus enorm betaalbaar. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder!

Badkamer make-over

Wil je jouw badkamer een echte make-over geven, dan weet je wat je aan moet pakken. De tegels natuurlijk! Een andere kraan of badkamermeubel zal ook wel een verschil maken, maar wanneer je voor een totale make-over gaat, moet je het groots aanpakken. De tegels bepalen de sfeer. Zeker wanneer je een oude woning hebt gekocht (lees bruin-witte tegeltjes aan de muur) of in een huurwoning woont (want dan is het toch zonde om veel te investeren) is dit echt dé tip: ga aan de slag met tegelstickers.

Tegelstickers

Ja, je hoort het goed. Door middel van stickers kun je jouw badkamer op een goedkope manier een make-over geven. Natuurlijk kun je niet zomaar elke sticker plaatsen op je tegels. Je moet op zoek gaan naar watervaste tegelstickers. Bij https://www.stickerland.nl/ kun je deze bestellen. De stickers plakken op gladde tegels, maar ook op wat grovere tegels. De meest gebruikte tegel is 15×15 en laat dit nou net de maat zijn waarin je alle tegelstickers kunt bestellen. De effen kleuren kun je ook in andere maten bestellen. Wil je nou toch een dessin in een andere maat, dan kun je altijd even contact opnemen.

tegelstickers

Hoe plak je de stickers?

Zoals gezegd kun je helemaal zelf aan de slag en hoef je hier geen vakman voor in te schakelen. Dat scheelt uiteraard ook weer in de kosten. Hoe je de stickers opplakt? Heel eenvoudig;

  • Maak de ondergrond (oude tegels) goed schoon
  • Verwijder de backing van de sticker
  • Voeg een klein druppeltje zeep of water op de achterkant toe
  • Nu kun je de sticker plakken, maar door het druppeltje kun je hem nog een klein beetje verplaatsen om hem perfect op zijn plek te krijgen
  • Druk het water met een spatel achter de sticker vandaan. Op dat moment zit de sticker vast
badkamer tegels

En vervolgens?

Vervolgens kun je gewoon je badkamer schoonmaken zoals je gewend bent. De stickers kunnen gewoon tegen de meest gangbare schoonmaakmiddelen. Handig om te weten als je in een huurhuis woont: je kunt de stickers altijd nog verwijderen. Mocht je gaan verhuizen en de badkamer in originele staat weer moeten opleveren is dit dus geen probleem.