Het hebben van foto’s in je interieur, kunnen je huis net dat beetje meer thuis maken. Iedereen kan een showroom van een grote woonwinkel kopiëren, maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf er thuis en prettig voelt. Foto’s zijn persoonlijk en geven je een goed gevoel. Kies er daarom eens voor om een foto op aluminium te laten drukken. 

Foto op aluminium 

Een foto op aluminium laten drukken is – de titel verraad het al een beetje – strak, modern en eigentijds. Ideaal dus als je zoekt naar wanddecoratie die niet gevoelig is voor trends en die je langere tijd in huis wilt hebben. Je foto’s krijgen een stoere metaallook en passen daarom perfect in een modern of industrieel interieur, maar het materiaal past natuurlijk ook bij andere interieurstijlen.

Welke foto’s zijn geschikt? 

Eigenlijk zijn alle foto’s geschikt om te laten drukken op aluminium. Het resultaat bij een foto op hout of op karton, kan nogal eens tegenvallen omdat het snel een sepia look krijgt door de bruine kleur van het materiaal. Bij aluminium is dat natuurlijk niet het geval. Je kunt je foto’s in kleur laten drukken of je kunt kiezen voor een mooie zwart-wit foto. Die laatste is natuurlijk perfect geschikt, wanneer je foto’s in je interieur wilt, zonder dat deze prominent in beeld zijn en alle aandacht opeisen. 

foto op aluminium laten drukken

Enkele tips 

Natuurlijk wil je geen flop in je interieur. Ik geef je daarom enkele tips zodat jouw foto’s perfect uitkomen in je interieur; 

  • Wil je een rustig effect? Kies dan voor een zwart wit afdruk 
  • Zorg dat je foto’s ten alle tijden van perfecte kwaliteit zijn! Je wilt natuurlijk niet dat de foto korrelig of onscherp is
  • Ga voor groot! Twijfel je over de afmeting? Kies dan altijd een maatje groter. Kleine wanddecoratie kan namelijk rommelig ogen. 
  • Kies voor een close up foto of voor een foto van afstand. Kies dus niet voor een foto van een klein afstandje (je gezin geposeerd is echt niet meer van deze tijd). Close up foto’s doen het altijd goed wanneer je kiest voor een portretfoto. Wil je een foto van een vakantielocatie of dergelijke zorg dan dat het een echte overzichtsfoto is. Beide manieren trekken echt de aandacht naar de foto.