Stalen deuren in huis zijn immens populair op het moment.  Ook niet zo vreemd, want ze passen werkelijk overal bij en geven je huis net die extra luxe uitstraling! Ben jij ook op zoek naar stalen deuren in huis, maar weet je eigenlijk nog niet zo goed welke mogelijkheden er zijn? Dan ben je hier precies goed. In deze blog licht ik namelijk de verschillende soorten stalen deuren toe en laat ik zien wat er allemaal mogelijk is.  

Stalen deuren

Wie – net als ik – actief is op Instagram en pinterest weet het: stalen deuren zijn prachtig en passen in vele interieurstijlen. Een industrieel interieur, een Japandi sfeer of een moderne woonstijl… een stalen deur zou er niet bij misstaan. Wanneer je eenmaal hebt gekozen je deuren te vervangen voor stalen deuren,  wacht er alleen nog een moeilijk keuzeproces. Stalen deuren op maat zijn er namelijk in de volgende 3 soorten; 

Taatsdeur

De stalen taatsdeur is het populairste op dit moment. Bij een taatsdeur draait de deur om zijn verticale as, maar bevindt de as zich ergens midden op de breedte.  Bijvoorbeeld op 2/5 van de breedte. Het grote voordeel is dat er geen zware stijlen nodig zijn om de deur aan op te hangen. 

Scharnierdeur

De stalen scharnierdeur komt het meest overeen met de deuren die je nu waarschijnlijk in huis hebt. Het enige nadeel van een taatsdeur is dat er lichtelijk tocht doorheen kan. Scharnierdeuren sluiten beter af. Hierdoor heb je toch de moderne, stoere look, maar het voordeel van een scharnierdeur.  

stalen deuren

Schuifdeur

De derde optie voor een stalen deur is een stalen schuifdeur.  Het grote voordeel is natuurlijk dat je geen rekening hoeft te houden met een draairichting van een deur.  Het is eigenlijk een beetje de moderne variant van een barndoor.  

De inrichting van het raamwerk

Natuurlijk heb je ook verschillende opties voor het raamwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de meest gangbare opties zijn;

  • 3 vlakken 
  • 4 vlakken 
  • Modern
  • Classic 
  • Landelijk

Een laatste tip

Nog een laatste gouden tip voor jullie: kies voor kwaliteit. Het vervangen van je huidige deuren naar stalen deuren is geen goedkope make-over, maar ga niet op zoek naar een bodemprijs.  Je zult zien dat je dan ook echt een mindere kwaliteit krijgt. Laat de deur maken door een expert op het gebied van staal. Het laswerk is dan echt van hogere kwaliteit. Ook het glaswerk moet natuurlijk voldoen aan veiligheidseisen.  Kies bijvoorbeeld voor 7 mm dik veiligheidsglas. 

Welk type stalen deur heeft  jullie voorkeur?