Wat een heerlijk gevoel om toch even lekker weg te zijn, maar je wel meteen thuis te voelen. Met een eigen stacaravan is dit mogelijk. Zo kun je optimaal genieten van heerlijke weekendjes en vakanties, maar heb je je eigen spullen om je heen en past de interieurstijl helemaal bij jou. Wellicht ben jij inmiddels een pro op het gebied van het inrichten van je woning, maar een stacaravan inrichten is wel andere koek. Je hebt een beperkte ruimte tot je beschikking, wilt het niet te rommelig maken, maar wilt wel dat hij van alle gemakken voorzien is en een gezellige sfeer uitstraalt. In dit artikel delen we handige tips! 

Stacaravan inrichten 

Voor je kunt beginnen met het inrichten van je stacaravan, moet je er natuurlijk wel eerst over beschikken. Je kunt kiezen voor een bestaande stacaravan op een vakantiepark waar je graag komt, maar je kunt ook kiezen voor een stacaravan op maat welke je laat plaatsen. Bekijk het aanbod stacaravan te koop en bepaal welke stacaravan het beste past bij jou en je behoeften. Maak je zoektocht zo specifiek mogelijk. Zo zijn er stacaravans met een geïntegreerd terras verkrijgbaar, mocht je interesse daar naar uit gaan. Heb je al een specifieke locatie op het oog? Zoek dan bijvoorbeeld eens op stacaravan te koop Zeeland (daar zou ik ooit mijn vaste vakantielocatie van willen maken). 

stacaravan inrichten

De tips 

Hoewel het inrichten van een stacaravan best een uitdaging kan zijn, is het ook enorm leuk om te doen. Hieronder delen we enkele handige tips om je stacaravan functioneel, maar ook gezellig en stijlvol in te richten; 

1. Gebruik de ruimte optimaal 

Natuurlijk beschik je over beperkte ruimte. Je moet daarom de ruimte optimaal benutten. Dit kun je het beste doen door multifunctionele meubels te gebruiken. Denk aan een slaapbank, een eettafel die je kunt inklappen of een bed met opbergruimte eronder. Ook moet je de verticale ruimte goed benutten. Gebruik kasten die de hoogte in gaan of hang wandplanken op. Zo kun je spullen opbergen zonder vloeroppervlak te verliezen.

2. Slim opbergen 

Te veel spulletjes kunnen rommelig ogen. Gebruik daarom opbergboxen en mandjes om je spullen georganiseerd te houden. Zorg dat zoveel mogelijk spullen in kasten opgeborgen zijn. Heb je thuis bijvoorbeeld bewust geen bovenkastjes in de keuken? Dat kan in een stacaravan juist wel van pas komen. 

3. Kies voor kleinere meubels 

Kies voor kleinere meubels in je stacaravan. En daarmee bedoelen we niet alleen een kleinere eettafel of bankstel. Ook in de badkamer kun je kiezen voor compacte meubels. Een kleine wastafel en minder diep toilet (ja, die zijn verkrijgbaar) besparen ruimte en laten de ruimte groter ogen. 

4. Maak het gezellig met decoratie 

Hou de basis in je stacaravan licht. Hierdoor maak je de ruimte optisch groter. Toch kun je wel wat warmte toevoegen met decoratie. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten salontafel, leg een mooi vloerkleed in het woongedeelte om een huiselijke sfeer te creëren en zet een mooie vaas met kunstbloemen neer. Ook gordijnen maken je ruimte helemaal huiselijk! 

5. Maak het persoonlijk 

Bij vakanties horen souvenirs. Een stacaravan is dé ideale plaats om die vakantieherinneringen op te roepen. Zet wat souvenirs neer, hang wat foto’s op. Hierdoor voel je je ook direct thuis. 

6. Sfeerverlichting 

Gebruik sfeerverlichting om de ruimte sfeervoller te maken. Buiten kun je bijvoorbeeld ook prikkabels ophangen voor een gezellige look. Accentueer met de verlichting wat gezien mag worden (zoals een mooie foto of schilderij) en zet een mooie leeslamp neer in dat gezellige hoekje waar je heerlijk neerploft om een boek te lezen. 

stacaravan inrichten

Ga met deze tips aan de slag en transformeer je stacaravan tot een comfortabele en functionele ruimte waar je optimaal van kunt genieten!