Gebruik het voorjaar om je interieur in de woonkamer op te frissen. Kies bijvoorbeeld voor de aanschaf van een salontafel rond van model, passend bij de laatste interieurtrends. Niet alleen een ronde salontafel is in trek, denk ook aan een eettafel met een organische vorm. Of kies voor een aantal organisch vormgegeven spiegels aan de wand. Deze organische, natuurlijke vormen geven de woonkamer een sfeervolle, rustige uitstraling. Het maakt de ruimte tot een hele fijne plek om hier de dag op de bank te eindigen, om bij te praten met je partner of om te spelen met de kinderen. 

Naast het gebruik van de organische vormen in je interieur zijn er meer opties om je woonkamer een frisse look te geven dit voorjaar. 

Kies voor zachte zandtinten in het interieur

Overweeg je de bank in de woonkamer te vernieuwen, of hier bijvoorbeeld een nieuwe fauteuil te plaatsen? Kies bij de aanschaf van nieuwe meubels voor een model met een zachte, natuurlijke kleur. Populair zijn tegenwoordig de zachte zandtinten. Het is een goed alternatief voor een witte bekleding, een witte kleur op de wanden van je woonkamer of bijvoorbeeld witte raamdecoratie. Van nature heeft wit iets kouds. Daarbij kan het een hele harde kleur zijn.

Tip: combineer de zachte zandtinten in je interieur met een bijpassende, warme en sfeervolle verlichting. Onder meer Meubelbaas.nl is een webshop met een breed assortiment aan prachtige hang-, plafond- en vloerlampen. Populair zijn de lampen met gerookt zwart glas. 

frisse look in woonkamer

Vrolijk je muren op met verschillende kunstobjecten

Voeg kleur toe aan het interieur in de woonkamer, door de wanden hier op te vrolijken met verschillende kunstobjecten. Overweeg het gebruik van een mozaïek aan fotolijstjes, die je vult met kunstzinnige afbeeldingen en bijvoorbeeld retro foto’s. Alternatief is het gebruik van een grote afbeelding, die je vervolgens opknipt in kleinere stukken voor het vullen van de fotolijstjes. Steeds vaker maken interieurstylisten gebruik van dergelijke kunstzinnige objecten in interieurs. Het breekt het kale van een wand. 

gallery wall woonkamer

Kies voor meer planten in je woonkamer

 Een andere manier om interieurs van meer kleur te voorzien, is het gebruik van groen in huis. Denk aan een aantal grote kamerplanten in de hoeken van je woonkamer. Of denk aan vrolijke bloempotjes op een dressoir of in de vensterbank. Planten geven een ruimte niet alleen kleur, maar zorgen er daarnaast voor dat de lucht gezuiverd wordt. 

planten frisse look in woonkamer

Lees ook eens;
Hoe je met een vloerkleed jouw huis kan omtoveren
3 interieurtips waar je nog niet aan had gedacht!
De mooiste vloeren voor in de woonkamer