De smart home markt wordt steeds groter en gevarieerder. En er zijn steeds meer consumenten die slimme apparaten in huis willen. Door het aanbod online blijft het begrip; smart home, groeien. Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een smart home is slimme raamdecoratie! Wij gaan je uitleggen waarom slimme raamdecoratie jouw smart home de upgrade geeft die het nodig heeft. 

Wat is slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is elektrisch te bedienen. Dit betekent dat je via bijvoorbeeld je smartphone je elektrische rolgordijnen omhoog of omlaag kan doen. Hierdoor hoef je niet meer aan een koord te trekken. Dit zorgt onder andere voor optimaal comfort in huis. Heb jij huisdieren of kleine kinderen? Dan hoef je niet bang te zijn dat zij verstrikt raken in een rolgordijn koord. Smartblinds rolgordijnen kunnen namelijk met een koord op maat worden besteld. 

slimme raamdecoratie

Samenwerken met andere smart home apparaten

Hoe fijn is het als (zo goed als) alle smart home apparaten in huis met elkaar kunnen samenwerken? Dat geeft toch weer net dat beetje extra comfort. Wanneer smart home apparaten met elkaar samen kunnen werken betekent dit dat jij bijvoorbeeld één slimme scene kan instellen en al jouw apparaten tegelijkertijd uit of aan gaan. Dit scheelt weer klikken op je smartphone. Slimme raamdecoratie is zo’n smart home product dat kan samenwerken met andere slimme apparaten. 

Mogelijkheden van slimme raamdecoratie

Zoals we hierboven vertelden is het mogelijk om slimme raamdecoratie samen te laten werken met andere apparaten via bijvoorbeeld slimme scenes. Vaak heb je hier een smart hub voor nodig, zoals een Apple HomePod (Mini). Deze hub dient als verbinding/communicatie punt van al jouw slimme apparaten. Via de hub kunnen jouw slimme apparaten met elkaar samenwerken. Zo kan je ze tegelijkertijd bedienen via bijvoorbeeld Siri met een spraakopdracht. Via de Home app van Apple kan je taken koppelen aan spraakopdrachten of slimme scenes. Zo gaan bijvoorbeeld al jouw slimme apparaten in een keer uit met de spraakopdracht; Siri, het is bedtijd. Ook slimme raamdecoratie kan gekoppeld worden aan zo’n opdracht waardoor de raamdecoratie naar beneden gaat als jij gaat slapen en omhoog wanneer je wakker wordt. Hoe ideaal is dat?

raamdecoratie afstandsbediening

De upgrade voor jouw smart home

Slimme raamdecoratie is een absolute upgrade voor jouw smart home. Het geeft je eigenlijk alleen maar voordelen in huis, zoals gemak, comfort en het bespaart je tijd. Ben je op zoek naar manieren om jouw interieur te upgraden? Dan is het kijken naar slimme raamdecoratie zeker de moeite waard!