Heb jij een woning in Amsterdam? Dan weet je als geen ander dat de vraag naar woningen in Amsterdam enorm hoog is. Gelukkig ben jij al voorzien, maar dat biedt ook nog eens een mooie side hustle. Je kunt namelijk deze woning in Amsterdam verhuren. Waar je rekening mee moet houden? Dat lees je in dit artikel.

Side hustle

Met alle stijgende kosten, vaste lasten die de pan uitschieten en ga zo maar door, is het verstandig goed na te denken over je financiële situatie. Hoewel je wellicht al om salarisverhoging hebt gevraagd bij je werkgever en je zoveel mogelijk probeert te besparen op je kosten, kan een side hustle net voor wat meer financiële zekerheid zorgen. Wie zegt nou nee tegen een extraatje verdienen? Een woning verhuren in Amsterdam is helaas niet altijd zonder risico. Er komen namelijk best wel wat regels en wetten bij kijken waar je je goed in moet verdiepen. Je wilt het immers wel goed geregeld hebben en niet later nog voor een aantal problemen aanlopen. Daarnaast wil je natuurlijk de woning ook verhuren aan fijne en betrouwbare huurders. Hoe je die vindt? Dat lees je hieronder;

begin een side hustle

Woning verhuren in Amsterdam aan expats

Wanneer je jouw woning verhuurt aan expats, ben je er vrijwel zeker van dat deze te vertrouwen zijn. Over het algemeen zijn het namelijk hoger opgeleide die een baan in Nederland hebben aangenomen. Zij verdienen vaak meer dan gemiddeld, waardoor je (waarschijnlijk) niet bang hoeft te zijn voor betaalachterstanden. Dit zorgt toch voor wat zekerheid en rust voor jou als verhuurder. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat deze expats vaak tijdelijk in Nederland zijn en je daardoor telkens opnieuw opzoek moet naar een nieuwe huurder. Wanneer je je bij een netwerk aansluit die voor jou op zoek gaat naar betrouwbare huurders zoals expats, hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken.

woning verhuren side hustle

Maximale rendement

Natuurlijk wil je met deze side hustle wel een flink centje verdienen. Je rendement moet zo hoog mogelijk worden. Met de locatie en het vraag en aanbod gedeelte zit je al goed. Maar je kunt het rendement verhogen door jouw aanbod nog aantrekkelijker te maken. Zorg ervoor dat je jouw woning compleet verhuurt (inclusief meubels etcetera). Dit is aantrekkelijk voor expats die vaak niets mee nemen. Kies dan ook niet voor goedkope meubels en een slechte styling, maar besteedt hier echt tijd en geld aan. Deze investering heb je zo terug verdiend. Kies bijvoorbeeld voor een goed matras, zoals een Emma matras. Kleed je woning ook leuk aan met woonaccessoires, zodat de huurders zich direct thuis voelen. Hoe mooier ze jouw woning vinden, des te hoger je huurprijs kan worden!

side hustle hoog rendement
huurprijs verhogen