Een tijdje geleden zette ik een oproepje op Instagram voor mooie interieurs als binnenkijker op mijn blog. Karin, van binnen.bij.buitenhuis , stuurde een reactie. En wat een prachtig wit interieur heeft ze (en dat met 4 kindjes). Hierbij dus een kijkje in het scandinavisch interieur van Karin en het verhaal achter haar inrichting.

Even voorstellen

“Ik ben Karin, getrouwd en moeder van vier jonge kinderen. Mijn oudste drie zijn ondernemende jongens en zitten allemaal op school. Nummer vier is Evalin. Zij is een meisje van 3 jaar oud en daarmee ons nakomertje. Ze voelt zich het prinsesje in huis, zeker op die momenten dat de jongens naar school zijn. Om haar en omdat wij in de laatste verbouwingsfase van ons huis zitten, ben ik momenteel fulltime huismoeder. Zo kan ik het moederschap combineren met het schilderwerk in en om ons huis. Daarvoor werkte ik als ‘juf’. En het is zeker de bedoeling dat ik dit werk weer op ga pakken als de jongste ook naar school is. Hoewel, stiekem droom ik ervan om iets met interieurstyling te gaan doen”.

ensuite deuren

Familiebezit

De woonboerderij waarin Karin woont is al generaties lang familiebezit. Ruim 6 jaar geleden kregen ze de kans het huis te kopen. De komst van de kinderen (en ook haar wisselende woonsmaak zoals ze zelf toegeeft) hebben ervoor gezorgd dat het hele huis in een nieuw jasje gestoken is. En nog steeds is de verbouwing niet helemaal af. “Als je zo’n klushuis koopt, kun je het ook helemaal naar je hand zetten. Maar of het nu daarom mijn droomhuis is? Als het gaat om de vrijheid en de ruimte die ik heb om te stylen, jazeker! Maar net zoals iedereen heb ik wensen en mis ik soms de geluiden van de stad. De winkels op loopafstand. Zo’n herenhuis in het centrum… ja, daar droom ik soms van”.

Typisch Karin

Het huis van Karin staat bol van de creatieve oplossingen. Veel in het huis is zelfgemaakt. De keuken, de wandkasten, het badmeubel en de bedden. Karin is het meest blij met hun eigengemaakte keuken. Het geeft, in tegenstelling tot een nieuwe keuken, precies die sfeer die ze zocht. Karin is het creatieve brein achter alle DIY’s en haar man mag het uitvoeren. Een perfect duo. “Waardevolle en dure aankopen vind je niet in ons huis terug. Veel komt van Marktplaats of is zelf gemaakt. Dat maakt het voor ons waardevol. De deuren bij de eettafel hebben we in een container gevonden. De kunst is om door oude afgedankte spullen heen te kijken en ze een nieuw leven te geven. Pak de kwast en een emmer latex. Het resultaat is vaak zo mooi!”

scandinavische keuken

binnenkijken

Scandinavisch interieur met sfeer

De sfeer in het huis is Scandinavisch met veel wit en hout. Het nadeel van wit is dat je wellicht wat sfeer mist. Daarom vult Karin de witte basis aan met warme kleden en accessoires van natuurlijke materialen. “Naast wit heb ik ook een beetje zwart in huis of een klein kleuraccent in een lampensnoer of kaars. Juist dat contrast vind ik leuk. Mijn stijl is daarnaast een soort van praktisch. Geen planken en hoeken vol met spullen die afgestoft moeten worden. Dat past niet bij mij. Een lange eettafel, veel stoelen daaromheen en een mooi krukje? Dan ben ik al klaar. Noem je mijn stijl dan ook minimalistisch?”

Tot slot, welke insta accounts zijn jouw favoriet?

“Dat zijn toch wel de lichte accounts, zoals @huis_no.30, @mariekereintjes_, @anjawillemsen en @lauraschra. Maar ook @odyvet, @frisze_blik en @patriciahenskens zijn favoriet voor mij als het gaat om inspiratie voor mijn eigen huis”.

Bekijk hier nog meer prachtige foto’s van haar prachtige scandinavisch interieur:

kinderkamer scandinavisch badkamermeubel scandinavisch interieur wasmachine verbergen bureau

Karin blijven volgen? Kijk op haar Instagramaccount: binnen.bij.buitenhuis
Jouw interieur ook als binnenkijker? Geef jezelf op via Contact.