Zit die oude, traditionele radiator of die onhandige deur stiekem een beetje bij jou in de weg in je woning? En zoek je naar een oplossing om gewoon wat ruimte te besparen? Dan hebben we wellicht een aantal goede tips voor je zodat je ruimte besparen kunt in de woonkamer! Niets fijner dan op deze plek waar je veel tijd doorbrengt wat extra ruimte te creëren. Laat je inspireren!

1. Schuifdeuren in plaats van klapdeuren

Heb jij zo’n onhandige deur die de de halve ruimte inneemt als je deze open doet? Dan is het wellicht wel een goed idee voor jou om voor schuifdeuren te kiezen. Zo bespaar je namelijk zeeën van ruimte! Denk aan schuifdeuren op kasten of als toegangsdeur.

2. Meubilair kopen dat past

Het kan ons allemaal overkomen: je gaat bijvoorbeeld verhuizen en die bank of tafel past eigenlijk net niet meer in de ruimte. Toch vind je het zonde om ‘m weg te doen en het kan ook gewoon een flinke duit kosten om dit opnieuw te kopen. Toch is het misschien een idee om je meubels die niet passen te verkopen op marktplaats en voor meubilair te kiezen dat daadwerkelijk past. Misschien past een tweepersoonsbank wel net een stuk beter dan die hoekbank, en zo creëer je ook weer meer ruimte in huis.

ruimte besparen

3. Kies voor verwarmingspanelen

Wil je echt ruimte besparen in de woonkamer? Dan zou een verwarmingspaneel wel eens de uitkomst bieden voor die onhandig grote radiator in je woonkamer. Verwarmingspanelen zijn slank en stijlvol. Je kunt ze tegen de muren plaatsen en zelfs op het plafond. Daarnaast geven ze geleidelijker en beter warmte af en zijn ze daardoor een stuk duurzamer. En zeg nou eerlijk, wie wilt dat niet? Weg met die traditionele radiator, dus.

4. Opklapbaar meubilair

Meubels opklappen? Jep. Dit type meubilair neemt weinig ruimte in. Denk aan bankjes, stoelen of een extra bijzettafel dat je kunt inklappen wanneer je het niet gebruikt. Er zijn genoeg opties tegenwoordig op de markt en dit kan flink schelen in de ruimte. Bonustip: je huis blijft er lekker opgeruimd van!