Je ziet ze in allerlei maten, kleuren en vormen: vloerkleden. De laatste jaren maken ronde vormen hun opmars en dat zien we dan ook terug in de wereld van vloerkleden. Ronde vloerkleden bieden vele voordelen en passen daarnaast in elke interieurstijl en elke ruimte in huis? Meer weten? Lees hieronder meer. 

Ronde vloerkleden

Organische vormen en ronde vormen in je interieur zijn populairder dan ooit. Een van de meest gezochte zoektermen op Pinterest is tegenwoordig vloerkleed rond. Niet zo vreemd: we kiezen steeds vaker voor een minimaal interieur, maar willen ook niet een té strak interieur. Ronde vormen breken vaak strakke lijnen. 

Heb je juist al veel ronde vormen in huis, dan kun je juist een samenhangende look creëren door ronde vormen te combineren. Zet bijvoorbeeld een ronde salontafel op een rond vloerkleed. Zo houd je een consistent thema van vloeiende lijnen. Een eclectische look? Leg dan eens een rond vloerkleed deels over een rechthoekig vloerkleed. 

Voordelen van een rond vloerkleed

We hebben inmiddels al een aantal voordelen uitgelicht, maar hieronder nog even een overzicht met alle voordelen van een rond vloerkleed om jou ook te overtuigen; 

  • Veelzijdigheid: Ronde vloerkleden passen in allerlei soorten ruimtes in huis. Van je slaapkamer tot aan de badkamer of tuin. 
  • Focuspunt: Een rond vloerkleed kan dienen als een opvallend middelpunt in een kamer. Zeker wanneer je kiest voor een contrasterende kleur of uniek patroon
  • Zachte uitstraling: Een rond vloerkleed zorgt voor een zachtere uitstraling van de ruimte. 
  • Dynamische look: Ronde vormen doorbreken de hoekige structuren van een kamer en omringende meubels. Dit zorgt voor een dynamische look in huis. 
wollen rond vloerkleed

Kies voor kleur

Een vloerkleed is hét item waarmee je ook Out of the Box kunt denken. Je kunt er bijvoorbeeld ideaal een accentkleur mee uitlichten in je woning. Heb je al een kleurrijke woning? Kies dan voor een mooi effen vloerkleed in een kleur die past bij je kleurenpalet. Een kleurrijk interieur is natuurlijk helemaal trendy in 2024. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed roze tint en combineer deze met een mooie diepblauwe kleur. Zo creëer je een prachtige diepte in je interieur.  

roze ronde vloerkleden

Toepasbaar in het hele huis 

Voor wie denkt dat een vloerkleed vooral geschikt is voor de woonkamer, “Think twice”! Er zijn enorm veel plekken en ruimtes in huis waar een vloerkleed toegevoegde waarde kan zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van je slaapkamer? Geen koude voeten meer als je het bed uitstapt. Een rond vloerkleed past daar overigens ook perfect bij. Het breekt namelijk de rechte lijnen van het bed. Ook op de kinderkamer kun je kiezen voor een mooi design vloerkleed. 

Overweeg jij al een rond vloerkleed na het lezen van al deze voordelen?