PVC vloeren zijn super populair. Niet zo vreemd; ze zijn beschikbaar in vele dessins, je kunt verschillende legpatronen toepassen, het is een vloer die uitermate geschikt is voor vloerverwarming en daarnaast is het gewoon een kwalitatief goede vloer die erg sterk is. Heb jij inmiddels ook gekozen voor een mooie PVC click vloer? Dan kan het zijn dat je wellicht niet helemaal weet hoe je een PVC vloer schoonmaken en onderhouden moet. Tijd om daar helderheid in te krijgen! 

PVC vloer 

Een PVC vloer is vaak niet de allergoedkoopste vloerkeuze. Het is bijvoorbeeld vaak prijziger per m2 dan een goedkopere laminaatvloer. Je wilt daarom zo lang mogelijk van je investering blijven genieten en dat kan door hem regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Gelukkig voor jou is een PVC vloer vrij gemakkelijk in onderhoud, maar dat betekent niet dat je niets hoeft te doen. Door hem goed te onderhouden blijft je vloer langer mooi en is het daarnaast natuurlijk een stuk hygiënischer. Zeker de moeite waard dus. 

Waar moet je op letten?

Een PVC vloer heeft een beschermende toplaag. Het allerlaatste wat je wilt is deze beschermlaag beschadigen. Gebruik daarom geen bijtende middelen, ga altijd zorgvuldig te werk, maak je vloer regelmatig schoon door hem te stofzuigen en dweilen en gebruik geen materiaal en middelen die strepen kunnen veroorzaken. 

Door regelmatig je PVC vloer te stofzuigen zorg je ervoor dat vuil en stof (zoals bijvoorbeeld zand van buiten) geen krassen kunnen maken op je vloer. 

pvc vloer schoonmaken hoe

Dit kun je het beste niet gebruiken

Hoewel je PVC vloer gemakkelijk schoon te maken is, reageert hij niet goed op agressieve schoonmaakmiddelen (die er helaas veel te koop zijn in de supermarkt). Het beste schoonmaakmiddel voor een PVC vloer is… gewoon water! Verrassend toch?! Schoonmaakmiddelen kunnen strepen achterlaten op je vloer, kan de beschermlaag aantasten en kan ook nog eens zorgen voor een doffe uitstraling van je vloer. 

Wil je jouw vloer een keer wat grondiger schoonmaken, dan kun je het beste een scheutje schoonmaakazijn toevoegen aan je dweilemmer. Die moet overigens sowieso gevuld worden met lauwwarm water in plaats van heet of zelfs kokend water. Ook zijn er speciale PVC vloer reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Deze kun je zo nu en dan eens gebruiken tijdens een grote schoonmaakbeurt (bijvoorbeeld in het voor- en najaar). 

Heb jij nog tips voor het schoonmaken van je PVC vloer? Laat het dan vooral weten!