Wanneer je een badkamer gaat inrichten kijk je natuurlijk naar de laatste trends, naar mogelijk is in de ruimte, maar ook naar wat je vooral mooi vind. Wat daarbij dus nogal eens over het hoofd wordt gezien is dat een badkamer natuurlijk ook praktisch moet zijn. Daarom deel ik in deze blog 3 tips om je badkamer in te richten zonder dat je later spijt krijgt!  

Badkamer inrichten 

Je bent helemaal fan van zwart en besluit je badkamer zwart te maken. Zwarte kranen, zwarte tegels en ga zo maar door. Je bent die eerste weken dan ook helemaal verliefd op je nieuwe badkamer. Na enkele weken heb je enorme spijt want op al dat zwart valt dat kalk natuurlijk wel extra op. Kortom: je hebt je gevoel laten spreken en hebt niet gekeken naar de praktische kant van het inrichten van je badkamer. Tijd dus om snel de 3 handige tips door te nemen zodat jou dit niet overkomt:

Tip 1:Kies voor een handig badkamermeubel 

Wat je niet wilt is een rommelige badkamer waarin vanalles rondslingert. Zorg er voor dat je daarom een badkamermeubel kiest met genoeg opbergruimte. Hier kun je dan al je make-up, shampoo’s, toiletpapier voorraad etc. kwijt. Tip: heb je een smalle badkamer? Ga dan voor een hoog badkamermeubel! 

badkamermeubel

Tip 2: Denk aan het schoonmaken 

Ik heb het al een beetje verklapt: zwart is heel mooi, maar wellicht iets minder praktisch in de badkamer wanneer je niet zo van poetsen houdt. Daarnaast zijn er nog meer aspecten in je badkamer die je even goed moet overwegen. Een glazen douchewand is bijvoorbeeld erg mooi, maar kies dan wel voor een variant met een speciale coating zodat hij wel glashelder blijft. 

tips om je badkamer in te richten

Tip 3: Ga voor gemak

Wanneer je badkamer netjes opgeruimd is en je alle spulletjes hebt opgeborgen in je handige badkamermeubel, het ook nog eens super schoonmaak-proof is, is het tijd om ook aan je douche routine te denken. Loop het in je hoofd eens na: je kleed je uit, stapt onder de douche en na een heerlijke 5 minuten (we denken immers aan het milieu) stap je onder de douche vandaan… hmmm, je bent alleen een handdoek vergeten. Het was nu handiger geweest als je deze van te voren kon ophangen aan je mooie handdoekenrek. Ideaal ook om ze na het douche te laten drogen aan je handdoekenrek. Zo kun je hem droog in je wasmand doen! 

handdoekenrek

Natuurlijk kan je al die praktische tips ook goed combineren met jouw goede smaak. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van Douche Concurrent en stel jouw droombadkamer helemaal samen!