Misschien wel het meest uitgestelde klusje in huis: je plafond verven. Je moet er vrijwel alles voor weg zetten of afdekken met een zeiltje voordat je aan de slag kunt. Ik deel een aantal handige tips zodat je plafond verven een eitje wordt!

Plafond verven

Hoewel je waarschijnlijk niet vaak omhoog naar je plafond kijkt, is het toch nodig deze zo nu en dan te voorzien van een nieuw likje verf. Allerlei factoren zorgen ervoor dat jouw witte plafond helemaal niet zo wit meer is. Koken, kaarsjes branden, roken: allemaal factoren die je plafondkleur aantasten. Een fris wit plafond doet wonderen. En denk je graag out of the box dan kies je gewoon voor een mooie kleur op je plafond!

Tip 1: Kies de juiste verf

Laten we beginnen bij de basis: kies de juiste verf. Hoewel veel mensen gewone muurverf op hun plafond gebruiken, is het beter om te gaan voor specifieke verf voor op plafonds. Zo is de sikkens alphacryl plafond ideaal voor het schilderen van je plafond. Hij is stofdroog na 1 uur en overschilderbaar na 5 uur. Zo kun je dus in 1 dag gemakkelijk het hele plafond geverfd hebben. Overigens is alle Sikkens verf echt een aanrader!

Tip 2: Goede voorbereiding

Je komt er niet onderuit: je zult deze verfklus echt goed moeten voorbereiden. Demonteer je verlichting. Heb je spots? Deze kun je afplakken of ook demonteren. Let er bij het demonteren natuurlijk wel even op dat je de stroom tijdelijk afsluit!

Tip 3: Vlekken bedekken

Heb je duidelijke vlekken op je plafond (bijvoorbeeld van een eerdere lekkage) dan moet je deze vlekken eerst behandelen met een speciale vlekken voorstrijkmiddel. Anders komen de vlekken alsnog door je verflaag heen en kun je weer van voor af aan beginnen.

Tip 4: Werkwijze

Nu kun je echt beginnen aan het schilderen van je plafond. Begin met het schilderen van alle randen met een kwast. Vervolgens kun je aan de slag met een roller voor de grote vlakken. Gebruik een vachtroller met een telescoopsteel. Dit scheelt namelijk een hoop gesjouw met een steiger.

plafond verven

En ben jij nu helemaal klaar voor deze verfklus?