Ik had nog gigantisch veel ijsstokjes over van de ijskraam van Jake maar wat kon ik daar nu mee doen? Ik vond op Pinterest een leuk idee en ik ging aan de slag: Pallet onderzetters van ijsstokjes.

Benodigdheden:

– Heel veel ijsstokjes (16 per palletonderzetter)
– Houtlijm

diy ijsstokjes

Het geheim van de ijsstokjes

Hoewel Jim een echte ijscofan is… hij eet elke dag minstens 1 waterijsje… moet ik heel eerlijk zeggen dat we de ijsstokjes niet zelf hebben gespaard. Je kunt ze kant en klaar kopen in pakketjes van 100 bij de Action. Een pakje kost geloof ik iets van 50 cent. Hou er wel rekening mee dat ruim 60% van de stokjes in het pakketje krom zijn of ze missen zelfs een stuk. Maar er zitten echt goede rechte bij en ze zijn ook nog eens schoon. Niet moeilijk doen dus en gewoon kant-en-klare kopen hihi.

Onderzetters van ijsstokjes:

Eigenlijk kun je de pallet onderzetters op verschillende manieren maken. Ik ging persoonlijk wel voor stevige onderzetters. De kindjes slopen namelijk al vanalles in mijn interieur dus bully/kidsproof moesten ze wel worden. In het filmpje onderaan deze blogpost kun je zien hoe ik het deed. Het is een versneld filmpje dus wil je alles op je gemak nalezen dan kun je hieronder de stappen volgen:

1. Leg 2 ijsstokjes parallel aan elkaar. De ruimte ertussen moet net iets kleiner zijn dan een ijsstokje in de lengte. Stip de hoekjes van de ijsstokjes in met een drupje houtlijm.

2. Lijm nu 2 nieuwe stokjes op de stokjes die je hierboven hebt neergelegd.

3. Op de stokjes die bovenop liggen plak je nu (op elke kant) 2 nieuwe ijsstokjes. Dit zorgt voor de stevigheid en voor het pallet-effect. Mochten de stokjes toch een beetje krom zijn dan kun je er een gewichtje op leggen tijdens het drogen.

4. Nu kun je de palletstokjes lijmen. Dit zijn er 8 in totaal. Zorg dat je goed uitkomt bij het begin en het einde.

onderzetters van ijsstokjes

Zie hieronder de DIY video:

Nog meer DIY projecten zien? Bekijk dan mijn laatste blogposts!