Het kiezen van een nieuwe vloer kan soms best moeilijk zijn. Je kiest hem nou eenmaal niet voor een korte periode. Daarnaast heeft een vloer een groot effect op de totale sfeer en uitstraling van de ruimte. Als deze niet naar wens is, kan de gehele ruimte ineens een negatief gevoel bij je oproepen. Om de juiste keuze te maken zijn er een aantal vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden en heb ik de ultieme tip!

Klik pvc vloeren 

Een Klik pvc vloer is zo enorm veelzijdig.  Er zijn enorm veel patronen,  kleuren en groottes/breedtes verkrijgbaar.  Kijk bijvoorbeeld eens bij Jaroka vloeren om een indruk te krijgen van de hoeveelheid soorten. Klik pvc is enorm gemakkelijk te leggen en heeft daarnaast nog veel meer voordelen. Het is daarom niet voor niets een gewilde vloersoort op dit moment. Om de juiste vloer te kunnen kiezen, kun je je natuurlijk oriënteren aan de hand van de vloeren en het bekijken van foto’s, maar toch is het handiger om eerst de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden;

  • Waar gaat de vloer komen? In welke ruimte?
  • Waar wordt deze ruimte voor gebruikt? Wat is de functie en hoeveel krijgt de vloer te lijden? 
  • Welke meubels etc. ga je met de vloer combineren? Wat zijn hiervan de kleuren?
  • Welke kleuren vormen voor de rest de basis van de ruimte? (Denk aan muurkleur, kleur van de keuken of andere zaken die niet verplaatsbaar zijn) 
  • In welk patroon wil je de vloer leggen? 
  • Kies je voor een lichte vloer of neig je toch naar een donkere variant? 
  • In hoeverre is de structuur belangrijk voor je? Wil je bijvoorbeeld “naden en knoesten” in je vloer of liever een rustige egale vloer?
  • Wil je brede of juist smalle stroken?
klik pvc vloeren

De ultieme tip

De ultieme tip om de perfecte vloer voor jouw ruimte te kiezen? Vraag eenvoudig en vrijblijvend staaltjes aan. Het is altijd fijner om een vloer in het echt te zien en te voelen. Daarnaast kun je hem dan ook op meerdere plekken in de ruimte op de grond leggen om de vloer te kunnen zien bij verschillende lichtinvallen. Een vloer kan er ineens heel anders uitzien in een hoekje met weinig daglicht of juist in een ruimte met enorm veel lichtinval. Door stalen aan te vragen van verschillende pvc vloeren kun je ze heel eenvoudig vergelijken met elkaar. Vind je het lastig om er 1 uit te kiezen? Kijk dan enkele dagen achter elkaar, waarbij je er elke dag 1 moet weglaten. Zo kom je uiteindelijk bij jouw ultieme keuze uit! 

Hoe heb jij jouw vloer gekozen? Heb jij ook nog tips voor anderen? Deel ze dan in een opmerking!