Er zijn diverse redenen om te kiezen voor isolerende raamdecoratie. Om te beginnen kan het een lagere energierekening opleveren in de winter. Er gaat minder warmte verloren via de ramen en er komt minder kou binnen. Je verbruikt minder energie en bent zo tegelijkertijd duurzaam bezig. Maar ook in de zomer kun je genieten van de voordelen van isolerende raambekleding. Het blijft veel langer koel in huis. Dit verhoogt het wooncomfort en zorgt ervoor dat de airco minder hard hoeft te werken. Ben jij nog op zoek naar raamdecoratie die goed isoleert? Hieronder staan de 4 beste opties op een rijtje.

1. Dubbele plisségordijnen

De meeste mensen zijn wel bekend met de standaard plisségordijnen. Maar heb je ook al eens gehoord van dubbele plisségordijnen? Het worden ook wel Duette Shades genoemd. Dit type plisségordijn bestaat uit twee laagjes stof. De lagen zijn zo op elkaar bevestigd dat er een honingraadstructuur ontstaat. Omdat er lucht blijft hangen in de holle ruimtes, hebben dubbele plisségordijnen een optimale isolerende werking.

2. Gordijnen van dikke stof

Er zijn ook veel gordijnen verkrijgbaar met een isolerende werking. Het is belangrijk om te letten op het materiaalgebruik. Isolerende gordijnen zijn vaak gemaakt van een dikke stof. Hierdoor zijn ze ook verduisterend en ideaal voor in de slaapkamer. Wil je overdag genieten van privacy zonder de isolerende gordijnen dicht te doen? Combineer de dikke gordijnen dan met vitrage of jaloezieën.

3. Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben een elegante en landelijke uitstraling. Ook deze vorm van raambekleding is verkrijgbaar in een verduisterende en isolerende variant. Op de website van MijnRaamdecoratie vind je vouwgordijnen in chique mat en glans stoffen.

isolerende raamdecoratie

4. Isolerende rolgordijnen

Ben je op zoek naar compacte isolerende raamdecoratie? Dan kun je ook eens kijken naar de mogelijkheden van isolerende rolgordijnen. Dit is mooi te combineren met overgordijnen of vitrage voor een gezellige sfeer.

Tips voor optimale isolatie met raambekleding

We sluiten af met een aantal algemene tips om alles uit jouw isolerende raamdecoratie te halen:

  • Laat isolerende raambekleding op maat maken zodat het perfect aansluit op de ramen en er geen kieren ontstaan.
  • Kies voor isolerende gordijnen die tot de grond komen tenzij je hiermee de verwarming bedekt.
  • Gebruik een rail in plaats van een gordijnroede, omdat dit beter aansluit op het plafond/de ramen.
  • Kies liever één breed plisségordijn, gordijn, vouwgordijn of rolgordijn dan twee kleine. Hoe minder openingen en kieren, hoe beter.

Welke isolerende raamdecoratie heeft jouw persoonlijke voorkeur?