Een goede isolatie is van groot belang bij het duurzaam maken van je huis. Door te zorgen voor een goede isolatie, voorkom je dat warmte verloren gaat en dat er onnodig veel energie wordt verbruikt om het huis te verwarmen. Je wilt tevens ook energie vergelijken 2023 om het meest voordelige energiecontract af te sluiten. In combinatie met een goede isolatie zul je enorm veel geld besparen. Er zijn verschillende manieren waarop je je huis kunt isoleren. Hieronder bespreken we de meest voorkomende manieren.

Spouwmuurisolatie

Iedereen wil tegenwoordig geld besparen op de energierekening. Dit kan door middel van een voordelig vast contract energie, maar de juiste isolatie gaat je echt geld besparen. Spouwmuurisolatie is een veelvoorkomende manier om een huis te isoleren. Bij een spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden en voorkomt dat warmte verloren gaat via de muren. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is relatief eenvoudig en kan vaak in één dag worden uitgevoerd. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt door middel van kleine gaatjes die in de buitenmuur worden geboord. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten. Vervolgens worden de gaatjes weer netjes gedicht, zodat er niets meer van te zien is. Het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt bij spouwmuurisolatie is vaak glaswol, steenwol of EPS-parels.

je huis isoleren

Dakisolatie

Dakisolatie is een effectieve manier om je huis te isoleren en warmteverlies via het dak te voorkomen. Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal onder het dakbeschot aangebracht. Hierdoor wordt warmte beter vastgehouden en voorkom je dat warmte verloren gaat via het dak. Er zijn verschillende manieren waarop je je dak kunt isoleren. Bij schuine daken kun je de isolatie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van het dak aanbrengen. Bij een plat dak wordt de isolatie meestal bovenop de bestaande dakbedekking geplaatst. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden als isolatiemateriaal bij dakisolatie, zoals glaswol, steenwol, EPS-platen of PIR-platen.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een effectieve manier om je huis te isoleren en warmteverlies via de vloer te voorkomen. BijvVloerisolatie wordt er isolatiemateriaal onder de vloer aangebracht. Dit voorkomt dat warmte via de vloer verloren gaat en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Er zijn verschillende manieren waarop je de vloer van je huis kunt isoleren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor isolatieplaten, isolatiedekens of PUR-schuim. Het aanbrengen van vloerisolatie is relatief eenvoudig en kan vaak in één dag worden uitgevoerd. Het isolatiemateriaal wordt via de kruipruimte aangebracht en op de vloer bevestigd.

HR++ glas

HR++ glas isoleert beter dan gewoon dubbelglas. Het glas is voorzien van een coating en heeft een spouw die is gevuld met edelgas. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en blijft het huis beter op temperatuur. Vervangen van gewoon dubbelglas door HR++ glas is relatief eenvoudig en kan vaak in één dag worden uitgevoerd. 

dubbel glas je huis isoleren

Een keuze maken

Er zijn dus verschillende manieren waarop je je huis kunt isoleren. Door te kiezen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of HR++ glas, voorkom je dat warmte verloren gaat en bespaar je op de energierekening. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst en een beter milieu. Laat je adviseren door een isolatiebedrijf om te bepalen welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor jouw woning.