Natuurlijk deel ik hier regelmatig tips en trends op het gebied van wonen die voornamelijk voor de wat jongere mens bedoelt is. Ik neem aan dat mensen op leeftijd niet elk jaar hun muren verven in de kleur van het jaar. Desalniettemin heb ik in dit artikel ook wat handige tips voor als je iets ouder bent. Op oudere leeftijd ben je namelijk meer thuis dan ooit en dat betekent dat je het thuis zo comfortabel mogelijk voor jezelf moet maken. Hoe je op en top comfort in huis kunt krijgen? Dat blijkt uit de volgende tips!

Comfort in huis

Comfort heeft natuurlijk ook te maken met je zitcomfort. Dat is – als je nou eenmaal iets ouder bent – geen overbodige luxe. Niet voor niets zijn relaxstoelen daarom populair. In plaats van samen ploffen in een hoekje van de bank, ga je ieder in een eigen relaxstoel zitten en kun je nog steeds samen genieten, zonder dat je last krijgt van je spieren en gewrichten. Voor wie nou vind dat relaxstoelen wel erg ouderwets zijn, heb ik een nieuwtje. Je hebt tegenwoordig namelijk enorm moderne en stijlvolle relaxstoelen. Geen smoesjes meer dus!

Behaaglijk warm

Comfort heeft natuurlijk ook te maken met je leefcomfort in huis. Zorg daarom voor een gezonde lucht in huis. Zorg dat je huis goed geventileerd word, zodat er elke dag heerlijk frisse lucht in huis komt. Daarnaast wil je natuurlijk dat je woning ook heerlijk warm is. Dat is tegenwoordig met de huidige gasprijzen best wel kostbaar. Je kunt je huis op vele manieren verwarmen. Lees bijvoorbeeld ook mijn tips eens over hoe wij ons oude huis verwarmen. Zorg dat je een goede middenweg vind. Al kun je jezelf natuurlijk ook teveel verwennen.

comfort in huis

Less is more

En dan tot slot nog een stijltip voor je woning als je iets ouder bent. Less is more! Dat is niet alleen één van de interieurtrends voor 2022 (ben je ook nog eens hip en trendy bezig), maar zorgt ook nog eens voor extra vrije tijd. Al die kleine prullaria aan de kant zetten voor een poetsbeurt, kost nou eenmaal meer tijd. We begrijpen dat je jouw interieur natuurlijk wel persoonlijk wilt maken. Ben je bijvoorbeeld enorm trots op je kinderen en kleinkinderen en wil je het liefste je hele interieur vol met foto’s hangen? Zorg dan voor een mooie posterwall, maar dan met persoonlijke foto’s in plaats van met posters. Gebruik dezelfde lijsten en wellicht passe partout voor een rustiger geheel. Heb je veel souvenirs van verre reizen verzameld? Ook hierbij geldt: samenvoegen voor een rustig geheel. Koop bijvoorbeeld een stijlvolle vitrinekast en stel alles mooi tentoon.