Heb je net een huis gekocht met een grote tuin of heb je al een tijdje een huis met een grote tuin en weet je niet zo goed hoe je deze moet indelen of hoe je het meeste uit je tuin kunt halen? Dat is geen enkel probleem. Heel veel mensen weten niet hoe ze hun tuin moeten indelen en hoe ze ervoor zorgen dat je een rustige leefomgeving creëert. Het is ook niet voor niks dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en maken van prachtige tuinen. Wanneer je er voor kiest om je tuin onder handen te nemen is de tuinwinkel een goede plek om te beginnen met deze uitdaging. 

Verschillende planten

Bij het tuincentrum kun je verschillende bloemen, planten en bomen halen. Wanneer je een grote tuin hebt kun je gerust een pruimenboom kopen. Of een appelboom. Deze bomen groeien jaren door en hebben een grote slagingskans in jouw tuin. Daarnaast geven bomen privacy en een plek om te leven voor verschillende dieren, denk dan aan eekhoorns en vogels. Ook geeft de pruimenboom natuurlijk heerlijke verse vruchten af waar je zo nu en dan heerlijk van kunt genieten. Geef deze bomen dan ook een mooie plek in jouw tuin omringd met een aantal planten en struiken. Zo krijg je een prachtig bosachtig effect in je tuin, wat gaat zorgen voor rust en prachtige vogelgezang.

huis en tuin

Bomen plaatsen

Bomen zijn een prachtige toevoeging in grote tuinen. Deze geven vaak een nog ruimtelijker gevoel aan je tuin, waardoor alles veel opener en groter voelt. Ook geven bomen schaduw om in de zomer lekker af te koelen. Wanneer je bomen wilt kopen waar je weinig omkijken naar hebt en die vrij snel groeien in de hoogte moet je kersenbomen kopen, deze groeien vrij snel in de hoogte voordat deze in de breedte groeien. Daarnaast geven ze relatief veel vruchten af in het hoogseizoen waardoor je heerlijk gebak kunt maken. Bomen kun je op verschillende plekken in je tuin plaatsen. Over het algemeen plaatsen mensen bomen rondom de tuin zodat ze in het midden een open ruimte houden om in de tuin te kijken en spelletjes zoals voetbal te spelen. Andere mensen plaatsen hier juist weer een zwembad of zitplek. Zo zie je maar dat de tuin op verschillende manieren in te richten is.