Inmiddels is het al bijna een jaar geleden dat we verhuisd zijn, maar ik weet nog als de dag van gisteren dat er stiekem enorm veel bij kwam kijken. Je moest zoveel regelen. Laatst ontdekte ik echter een mogelijkheid waarbij zorgeloos verhuizen zeker een optie is. Ik wil hem daarom graag met jullie delen in dit artikel en geef nog andere handige tips! 

Verhuizen: een flinke klus 

Het lijkt zo eenvoudig: je pakt alles in een paar dozen en pakt ze in een ander huis weer uit. Toch is het een enorm geregel. Geloof mij: je wilt goed voorbereid zijn op een verhuizing. Hoe beter je voorbereid bent op je verhuizing, des te gemakkelijk gaat de verhuizing zelf en des te minder stress levert het op. Die ene fantastische tip waarover ik het had? Die lees je hieronder!

verhuis tips

Woningontruiming 

Oké, van deze kop raak je wellicht wat in de war. Veel mensen kennen woningontruiming alleen van het leeghalen van een woning na een overlijden of wanneer er een hennepkwekerij ontdekt is. Toch zijn er vele andere mogelijkheden voor het inzetten van woningontruiming. Zo ook verhuizen! 

Een woningontruimingsbedrijf kan optreden als verhuisbedrijf plus. Zij kunnen je woning helemaal leeghalen. Ook vloeren etcetera kunnen eruit worden gehaald. Heb je herstelwerkzaamheden? Dit kunnen zij ook oppakken. Ook kunnen ze de woning compleet in oude staat brengen. Ideaal dus wanneer je een huurwoning hebt, die je inmiddels al wat hebt aangepast naar eigen wens. Ze ontzorgen dus echt. Daarnaast verhuizen ze natuurlijk ook je inboedel naar de nieuwe woning. Spullen die je niet meer nodig hebt, voeren zij af. Dit laatste is ook echt een groot voordeel. Wij hebben namelijk wel een aantal keer naar de milieustraat moeten rijden met een aanhangwagen. 

verhuizen tips

Andere handige tips

Naast het inhuren van een woningontruimingsbedrijf als verhuisbedrijf, heb ik nog een aantal handige tips voor je wanneer je gaat verhuizen;

  • Begin tijdig met inpakken van dozen (zodra je weet dat je gaat verhuizen kun je al beginnen). Begin op plekken waar spullen staan die je het minste nodig hebt zoals op de zolder.
  • Label je verhuisdozen goed. Zo kun je ze heel gemakkelijk clusteren en komen de dozen straks ook weer snel op de juiste plek in het nieuwe huis terecht. 
  • Zorg voor voldoende hulp. Zoals hierboven beschreven, maar denk ook aan familie en/of vrienden. Er zijn ook mensen nodig die koffie zetten voor de hardwerkende mannen! 
  • Meet van te voren op. Past die ene grote kast wel door het deurkozijn of moet je hem uit elkaar halen van te voren? Ook bij het nieuwe huis dus even meten!
  • Sta paraat op het nieuwe adres. Zo kun je meteen wijzen waar alles moet komen te staan en voorkom je dat dingen meerdere keren moeten worden getild. 
  • Gebruik mijn verhuis checklist
zorgeloos verhuizen

Hebben jullie ook nog handige tips voor een verhuizing? Deel hem hieronder!