Er komen tegenwoordig enorm veel online woonwinkels bij. Dat maakt het – voor ons als interieurliefhebbers – een stuk gemakkelijker mooie, nieuwe items aan te schaffen voor ons interieur. Vervangen die online woonwinkels alleen wel het genot van heerlijk struinen in een fysieke woonwinkel of een middagje op de woonboulevard? Het antwoord is heel simpel: nee! Toch is de combinatie van een fysieke interieurwinkel met online oriëntatie het beste. Hoe je dit het beste kunt combineren? Daar vertel ik over in dit artikel.

Online oriëntatie

Zelf heb ik jaren bij een online marketing bureau gewerkt om de online zichtbaarheid van onder andere interieurwinkels te verbeteren. Dit kan natuurlijk via “organisch” hoger te scoren in Google (ik zal jullie de techniek erachter achterwege laten), maar ook middels Google Ads. Deze laatste is voor ons als shopper juist weer erg nuttig. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een mooie vaas, dan krijg je allerlei suggesties in Google Shopping. Je kunt het zoekproces zo specifiek maken als je zelf wilt. Gebruik afmetingen, kleuren, merken etc. Google doet het zoekwerk voor je en je krijgt de beste suggesties te zien. Je hebt dan een soort catalogus van alle webshops samen. Heb je een mooie vaas gevonden van een bepaald merk, dan kun je vervolgens nog oriënteren waar de vaas het goedkoopste is. Dit scheelt je een hoop tijd in de oriëntatie en zorgt ervoor dat jij sneller weet wat je precies wilt en waar je het kunt vinden. Online marketing bureaus als HV Media zorgen dat woonwinkels goed zichtbaar zijn voor jou.

online woonwinkelen

Een goede voorbereiding

Nou snap ik dat je grote meubels misschien niet zomaar online gaat bestellen, zonder deze in het echt te hebben gezien in een interieurwinkel. Je wilt bij een bankstel bijvoorbeeld de stof wel even voelen en zien, je wilt proefzitten op de bank (hoe diep is de zitting, hoe hoog is de bank etcetera). Desalniettemin kun je dan ook online van te voren oriënteren. Zo maak je het niet alleen jezelf een stuk makkelijker, maar ook de fysieke woonwinkel waar je hem uiteindelijk aan gaat schaffen. Je kunt namelijk al een beetje vertellen welke wensen je hebt aan het nieuwe bankstel, omdat je thuis al bepaalde overwegingen hebt gemaakt.

online interieurwinkel

De perfecte combinatie

Doordat jij goed voorbereid bent, kun je met een lijstje naar je favoriete interieurwinkel of de woonboulevard toe. Zeker wanneer je een partner hebt die niet heel enthousiast wordt van het woord “woonwinkelen”, maak je het zo een stuk interessanter en krijg je hem of haar sneller enthousiast er toch een leuk uitje van te maken. Natuurlijk weet jij dat je niet altijd alleen koopt waar je naar op zoek was, maar simpelweg ook leuke items spontaan tegenkomt en aanschaft. Maar dat hoef jij je partner natuurlijk niet te zeggen!

online woonwinkel