Niets zo vervelend als ongedierte in je huis of in je tuin.  Heb je bijvoorbeeld een wespennest, last van boktorren of wellicht hangt je huis vol met rouwvliegjes? Ongedierte bestrijden is soms beter uit te besteden, maar ik heb wel enkele handige tips voor jullie.

Wespennest verwijderen

Heb je een wespennest? Dan is het verstandig niet zelf aan de slag te gaan.  Wespen worden enorm agressief wanneer je ze wilt verjagen en het nest wilt verplaatsen. Ze zullen vol in de verdediging schieten.  Wil je een wespennest verwijderen, haal er dan altijd een professional bij.  Zij weten wat ze doen en hebben speciale middelen om het klusje veilig en vooral goed te klaren. Wespennesten vind je vaak in gaten en spleten in en rondom je huis. Je kunt ze ook vinden in bomen, in schuurtjes of onder dakgoten. 

ongedierte bestrijden

Boktor bestrijden 

Nog zo’n vervelend iets in huis… een boktor. Je hoort zacht geknaag in huis en ziet wellicht wat zaagsel liggen? Dit kan dus wijzen op een boktor. Ze voeden zich vooral met onbewerkt hout. Hoe je er aan komt? Waarschijnlijk door de aanschaf van een oud tweedehands meubel of wellicht door het openhaardhout. Ze verspreiden zich vervolgens in huis en gaan knagen aan je kozijnen, meubels of misschien zelfs de fundering. De vraag die belangrijker is: hoe kom je er vanaf? Een boktor bestrijden kun je als volgt:

Wanneer je de plaag al in huis hebt,  kun je ook hierbij het beste een professional inhuren. Je wilt namelijk dat de complete plaag wordt verwijderd, want anders is het probleem zo weer terug! Je kunt nooit alle schuilplaatsen zelf vinden.  Je kunt wel zelf iets doen aan het voorkomen: 

  • Beits, lak of vernis. Zoals gezegd houden ze het meeste van onbewerkt hout. 
  • Inspecteer hout altijd dat je meeneemt in huis

Rouwvliegjes verwijderen

Ik heb al enorm veel tips gegeven tegen rouwvliegjes, maar ik heb nu echt DE ULTIEME tip gevonden! Spray er met een anti mierenspray op. Het klinkt een beetje gek en natuurlijk is het niet de meest duurzame en ecologische oplossing, maar sinds ik dat heb gedaan,  ben ik van alle rouwvliegjes af en doen mijn planten het beter dan ooit! 

Heb jij nog meer specifieke problemen en wil je het ongedierte bestrijden? Laat het weten, dan voeg ik ze toe!