Dat kan met een bio-ethanol haard! Een bio-ethanol haard is een duurzame en veilige oplossing voor het verwarmen van je huis en het creëren van een sfeervolle ambiance.

Hoe werkt een bioethanolhaard?

Bio-ethanol haarden werken op biologische brandstof, die wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen zoals suikerriet en maïs. Hierdoor zijn deze haarden niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Je hebt namelijk geen afvoer of rookkanaal nodig, waardoor je de haard op bijna elke plek in huis kunt plaatsen. Als je er een wilt kopen, lees hier meer

Gezellig sfeer

Het mooie van bio-ethanol haarden is dat ze in veel verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een strakke en moderne variant, maar ook voor een klassieke uitvoering die past bij een meer traditioneel interieur. Bovendien zijn er bio-ethanol haarden in allerlei formaten en vormen. Hierdoor kun je altijd een haard vinden die perfect bij jouw woonwensen past.

Een bio-ethanol haard biedt niet alleen sfeer en warmte, maar ook een veilige oplossing. De haarden zijn voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen. Onder andere automatische uitschakeling bij oververhitting en een veiligheidsruit om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt.

Flexibel

Een bio-ethanolhaard kan overal worden geplaatst waar je maar wilt, omdat er geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig is. Dit maakt het de perfecte keuze voor appartementen, huurwoningen of andere locaties waar traditionele haarden niet mogelijk zijn.

Bovendien zijn bio-ethanolhaarden gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Met een druk op de knop heb je direct een gezellige en warme sfeer in huis. Omdat er geen as of roet wordt geproduceerd, is het schoonmaken van de haard een fluitje van een cent.

Bio-ethanolhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, van klassiek tot modern en minimalistisch. Of je nu op zoek bent naar een haard die past bij je interieur of een opvallend statement wilt maken, er is altijd een bio-ethanolhaard die bij je past.

bio-ethanol haard

Voor- en nadelen

Hieronder staan enkele voor- en nadelen van het gebruik van een bio-ethanolhaard:

Voordelen:

  • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Een bio-ethanolhaard is eenvoudig te bedienen en te reinigen, omdat er geen as of roet wordt geproduceerd.
  • Geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig. Dit maakt het mogelijk om de haard te plaatsen waar je maar wilt, en maakt het ook een goede keuze voor appartementen of huurwoningen waar traditionele haarden niet mogelijk zijn.
  • Milieuvriendelijk. Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige materialen en die bijna geurloos en rookvrij verbrandt, waardoor het een schone en duurzame keuze is.
  • Sfeervol en gezellig. Een bio-ethanolhaard biedt de warmte en sfeer van een open haard, waardoor het de perfecte keuze is voor gezellige avonden thuis.

Nadelen:

  • Minder efficiënt. Bio-ethanolhaarden hebben over het algemeen een lagere warmte-afgifte dan traditionele haarden op hout of gas, wat betekent dat ze mogelijk minder geschikt zijn als belangrijkste verwarmingsbron.
  • Hogere kosten: hoewel bio-ethanol zelf relatief goedkoop is, zijn bio-ethanolhaarden over het algemeen duurder in aanschaf dan traditionele haarden.
  • Veiligheidsrisico’s. Bio-ethanol is brandbaar en kan gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen. Daarnaast is het belangrijk de haard op een veilige en stabiele ondergrond te plaatsen.