Wil jij jouw nachtrust verbeteren? Dan komen de tips uit dit artikel waarschijnlijk goed van pas. Je leest 6 manieren om de slaapkamer nog comfortabeler te maken. De slaapkamer is een belangrijke plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Wat extra luxe en comfort is daarom zeker niet overbodig!

Tip 1. Koop een boxspring matras dat bij je past

Een goede nachtrust begint bij een goede boxspring. Hoewel eigenlijk ieder hoogwaardig boxspring bed een goede aankoop is, is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan het matras. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren en wensen. Onderzoek welke verschillende soorten boxspring matrassen er verkrijgbaar zijn en lees de eigenschappen goed door. Zorg ervoor dat het type matras aansluit bij jouw slaappositie, gewenste hardheid en jouw lichaamsgewicht. Laat je eventueel professioneel adviseren en/of ga proef liggen in een showroom. 

Tip 2. Pas je deken aan op het seizoen 

Voor optimaal comfort pas je de deken nauwkeurig aan op het seizoen. Maak op het juiste moment de overstap naar het warme winterdekbed of klik juist één gedeelte van het multifunctionele 4-seizoenen dekbed los zodra het weer warmer wordt.

Tip 3. Overweeg een elektrisch verstelbaar bed

Gun jezelf nog meer luxe door een elektrische boxspring aan te schaffen. Dit is echt niet alleen voor ouderen of mensen met lichamelijke klachten. Iedereen kan genieten van een elektrisch verstelbaar bed. Wil je nog even lezen voordat je gaat slapen of word je verwend met een ontbijt op bed? Dan kun je met een simpele druk op de knop comfortabel rechtop zitten. Of pas het hoofd- en voetengedeelte aan om de ideale slaappositie te vinden. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je niets anders meer.

nachtrust verbeteren

Tip 4. Zorg voor goede ventilatie

Laat voldoende frisse lucht naar binnen komen om een gezond binnenklimaat te creëren. Zet het raam iedere dag open of maak gebruik van ventilatieroosters. Je kunt natuurlijk ook een luchtventilatiesysteem aanschaffen. Check daarnaast of er een luchtontvochtiger of luchtbevochtiger nodig is.

Tip 5. Voorkom koude voeten

Het is niet fijn om ’s ochtends direct op een koude vloer te stappen. Maak de ondergrond comfortabeler met vloerverwarming of schaf simpelweg een groot vloerkleed aan.

Tip 6. Maak een schakelaar bij het bed

Stel je voor: je ligt net lekker in bed en komt er vervolgens achter dat de lamp nog aanstaat. Nu moet je het warme bed weer uit om naar de schakelaar te lopen. Dat is natuurlijk super vervelend. Maak het jezelf gemakkelijk door een schakelaar vlakbij het bed te maken of ga voor slimme verlichting die je kunt bedienen met een app.