Vandaag kijken we binnen in een monumentaal herenhuis in Hoorn. Natuurlijk heb ik al een hele hoop leuke binnenkijkers geschreven maar ik dacht ik doe ook eens iets nieuws: Binnenkijken bij de mooiste huizen op Funda. Want wie gluurt er nou niet stiekem binnen op Funda zonder concrete verhuisplannen te hebben?

Monumentaal herenhuis

We trappen af op de Ramen 32 in Hoorn. Het perceeloppervlakte van dit monumentaal herenhuis is maarliefst 921 m2. Het heeft een eigen praktijkruimte en een prachtig interieur. En over dat laatste wil ik het graag met jullie hebben!

monumentaal herenhuis

Wit interieur

Het hele huis straalt luxe uit maar het voelt ook enorm sereen doordat de basis en veel van de meubels wit zijn gehouden. Door de juiste materialen te combineren is dit interieur alles behalve saai. We beginnen bij de slaapkamer (die overigens heerlijk groot is). Dit is trouwens 1 van de 4 luxe slaapkamers. Maar eigenlijk heb ik het veel liever over de prachtige keuken die ik hieronder met jullie deel.

witte slaapkamer

Marmer

Er is 1 woord die meteen in je opkomt bij het zien van de keuken: Marmer. Je kunt er niet om heen. Normaal zeg ik: je haat het of je vindt het mooi maar in het geval van deze keuken denk ik dat iedereen het wel heel mooi vind. Hoe tof is de combinatie van materialen in deze keuken? De strakke keuken en strakke vloer, de mooie witte tegeltjes aan de wand en dan het marmer op de muur in combinatie met het hout van de eettafel en de deur. I love it!

keukendetails
keuken
binnenkijken

Je eigen bibliotheek

Oké, ondanks dat ik dus helemaal niks geef om het lezen van boeken (ik heb er simpelweg het geduld niet voor), droom ik net als vele anderen van een eigen “bibliotheek”. Hoe tof is het om een enorme kast vol boeken te hebben in je eigen huis. Het liefste nog met een trap, maar wellicht heb ik gewoon iets te vaak Belle en het Beest gekeken als kind. Ik zie mezelf in ieder geval wel blogs schrijven in deze werkkamer.

werkkamer bibliotheek

Klassieke luxe uitstraling

Het is een huis met een klassieke luxe uitstraling. Je ziet op de foto’s genoeg mooie items maar kijk vooral ook eens naar boven. Het huis beschikt namelijk over prachtige hoge ornamenten plafonds. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die prachtige hoge raampartijen.

urban jungle
urban jungle woonkamer
woonkamer

Prachtige stadstuin

Dit huis beschikt over 1 van de mooiste stadstuinen van Hoorn. De tuin is ongeveer 30 meter diep en 20 meter breed. Daar valt mijn tuintje van 8 bij 6 echt in het niet. De tuin heeft een prachtig prieel, volop privacy en genoeg zon en schaduw. Een tuinman in dienst nemen lijkt me wel handig.

stadstuin