Mocht je het gemist hebben op Instagram: mijn toilet makeover is helemaal compleet! Van een saai klein hokje, naar een gezellig plekje die qua stijl helemaal aansluit bij de rest van het huis. Nieuwe tegels, een nieuw toilet en een nieuw fonteintje en tot slot helemaal afgemaakt met de toiletaccessoires die ik van Tegeldepot ontving. 

Toilet makeover 

In eerste instantie stond er helemaal geen toilet makeover gepland. Het toilet die er in zat, was in principe prima. De tegels waren gewoon wit dus ook daar kon je niet echt iets op tegen hebben. Toch moesten we aan de slag met een toilet makeover. Dit komt simpelweg doordat het toilet een toilet was op de vloer (geen wandcloset). We wilden de vloer op de benedenverdieping nou eenmaal gaan veranderen naar een mooie PVC visgraat, dus wilden we het toilet eruit hebben zodat we de vloer mooi konden door leggen. 

voorsituatie
Voor de makeover
toilet makeover
Na de makeover

Wandcloset

Als je een wandcloset gaat installeren, heb je ook ruimte nodig achter het toilet. Met gipsplaten maak je hier dus als het ware een ombouw. Deze moest echter natuurlijk ook betegeld worden. We dachten er eerst aan om de witte tegels te houden en alleen andere afwijkende tegels te plaatsen op de nieuwe ombouw. Toch kozen we er uiteindelijk voor om in de hele ruimte nieuwe tegels te plaatsen. Een complete toilet make-over dus!

Zelf betegelen

Ik schreef al eerder in mijn blog over de nieuwe keuken dat we zelf aan de slag gingen om te betegelen. Ook in het toilet deden we dit. We bestelden Wandtegel Colonial Grey Mat 7.5×30 cm Mat Grijs. Ik wilde graag grijze tegels en het liefste ook mat. Deze waren dus precies zoals ik het wilde hebben. Het was iets lastiger tegelen in het toilet dan in de keuken, omdat je veel randjes hebt. Ook betegelde we over de oude tegels dus moesten we het eerst behandelen met voorstrijk. Een lang verhaal kort: ik denk dat we best tevreden zijn over het resultaat. 

Toiletaccessoires

Tegels, een toilet en een mooi fonteintje is de basis, maar dan komt het leuke werk: toiletaccessoires uitkiezen. Ik koos mijn accessoires uit bij Tegeldepot. Ze hebben een ruim assortiment toilet accessoires in heel veel stijlen. Mijn keuze was snel gemaakt want ik wilde graag zwarte toiletaccessoires. Een mooi handdoekhaakje, een toiletrolhouder en een wc borstelhouder. Ook koos ik er een mooie zwarte kraan bij. 

toilet

Voor de mensen die exact willen weten voor welke items ik koos, hier een opsomming: 

toiletaccessoires

Wat vinden jullie van mijn kleinste kamertje in huis?