Ben jij je woonkamer inmiddels een beetje zat, maar heb je geen zin om veel geld te spenderen aan een hele renovatie? Geen zorgen, want het renoveren van je woonkamer hoeft niet eens zo prijzig te zijn. Wist je namelijk dat je ook met een klein budget al voor verandering in je woonkamer kunt zorgen? Wij helpen je inspireren door drie voorbeelden waarmee jij jouw woonkamer vernieuwing bezorgt.

1. Verplaatsen van je huidige meubels

Heb jij meubels in je woonkamer die nog in een prima staat verkeren? Dan is het natuurlijk ontzettend zonde om je huidige meubels te vervangen voor nieuwe meubels. Bovendien: wist je dat het verplaatsen van je meubels ook al voor een nieuwe uitstraling kan zorgen in je woonkamer? Plaats je bank en TV bijvoorbeeld eens op de plek waar nu je eettafel en stoelen staan. Je zult zien dat dit al voor een heel verschil kan zorgen.

Tip: pas wel op tijdens het verplaatsen van de meubels. Je wilt immers niet dat het schuiven ten koste gaat van je vloer. Vernieuwing is leuk, maar liever zonder beschadigingen of krassen aan je vloer natuurlijk. Hoe je daarvoor kan zorgen, is door meubelglijders onder je meubilair te plaatsen of bijvoorbeeld stoelpootdoppen onder je stoelen.

klein budget woonkamer renoveren

2. Een likje verf

Renovatie in je woonkamer? Daar kan een likje verf al genoeg voor zijn! Door de muren in je woonkamer een ander kleurtje te geven, kan dit al leiden tot een nieuwe uitstraling. Nog unieker maken? Wat dacht je ervan om een deel van de muur wit te maken en een ander deel van de muur een andere kleur te geven, zoals donkergroen of bordeaux rood?

Een alternatief op verven is om behang op de muren te plakken. Er zijn veel verschillende varianten die je daarvoor kunt kiezen, bijvoorbeeld behang met enkel één kleur of juist behang met verschillende patronen erop.

woonkamer renoveren

3. Decoreer je woonkamer

Decoratie kan tevens al zorgen voor een andere uitstraling van je woonkamer. Bovendien hoeft het niet perse duur te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakt schilderij, een fotolijstje of leuke kussens voor op de bank? Een ander leuk idee om je woonkamer meer sfeer te geven, is bijvoorbeeld door planten aan te schaffen of je verlichting iets aan te passen. Dit zijn allerlei manieren waarop je met een kleine aanpassing al kunt zorgen voor een groot verschil in jouw woonkamer.

woonkamer renoveren