Een keuken moet vooral functioneel zijn aangezien je er elke dag meerdere malen een maaltijd samenstelt. Je moet snel je benodigdheden kunnen vinden in al die keukenkastjes, hebt het liefst een opgeruimd keukenblad zodat je genoeg werkruimte hebt en daarnaast moet hij gemakkelijk schoon te maken en houden zijn. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je keuken er te steriel en wellicht ietwat saai uit komt te zien. Daar heb ik een leuke oplossing voor gevonden, want met dit ene item kun je jouw keuken aankleden en direct sfeervol maken!

Je keuken aankleden met… een spatscherm

Zoals gezegd moet een keuken vooral functioneel zijn. Je hele keuken vol zetten met leuke vaasjes, decoratie etcetera zal daarom niet ideaal zijn en zal je al snel aan de kant willen zetten. Daarnaast is het natuurlijk ook niet hyginisch. Wil jij nou iets decoratiefs toevoegen aan je keuken dat ook nog eens bijdraagt aan de functionaliteit van de keuken en wat enorm hygienisch is? Kies dan voor een spatscherm. Ik kwam laatst op Instagram de collectie spatscherm keuken van Topdoek tegen. Ze hebben echt zo gigantisch veel mooie designs.

je keuken decoreren

Designs voor elk interieur

Niet iedere keuken is hetzelfde natuurlijk. Hoewel je jouw keuken wat wilt opleuken, moet het spatscherm natuurlijk wel passen bij de stijl van je keuken. Zoals ik al zei, zijn er zo gigantisch veel designs. Bij elke keuken zijn er dus wel passen spatschermen te vinden. Heb je een hotel chique keuken, kies dan voor een luxe variant met de kleur goud. Hou je van kunst? Kies dan voor een oude meester. Wil je het rustig houden, dan kun je ook kiezen voor een mooie effen kleur of een design met betonlook. Je kunt zelfs een eigen foto laten drukken. Hoe tof is dat? Kortom, genoeg keuze!

Hoe hoog moet een spatscherm in de keuken zijn?

Buiten het beste design moet je natuurlijk ook kijken naar de beste afmeting. Een spatscherm in de keuken moet minimaal 30 cm hoog zijn. Heb je jouw afzuigkap niet al te hoog hangen, dan is het wellicht mooi die hoogte aan te houden. Gelukkig kun je spatschermen in de keuken in verschillende afmetingen krijgen, dus kijk vooral even welke maat het beste uitkomt in jouw keuken.

Ga vooral eens aan de slag met deze budgetvriendelijke manier om je keuken aan te kleden!