Ben je op zoek naar een unieke sfeer voor in je huis, vergeet dan ook zeker niet de trap mee te nemen. De trap is natuurlijk een functioneel iets, maar is daarnaast best aanwezig en hoe leuk is het dan om van je trap een blikvanger te maken? In deze blogpost kun je een aantal tips lezen hoe je kunt zorgen dat je trap wordt getransformeerd in een echte eyecatcher. 

Kies voor een opvallende kleur

Een trap kun je uiteraard heel goed laten opvallen door te kiezen voor een opvallende kleur. Koop een verf in een tint die meteen in het oog springt en combineer dit eventueel met een rustige kleur voor een leuk contrast. Ook kun je overwegen om op de trap bepaalde geometrische patronen te verven in verschillende kleuren. Een trap kun je ook heel goed laten opvallen door te kiezen voor een traprenovatie, met overzettreden kun je namelijk een trap een totaal andere look geven. 

Laat de trap bekleden

Nog een manier om de trap te laten opvallen is door de trap te laten bekleden met een bijzonder materiaal. Kies bijvoorbeeld voor hout, beton, steen, tegels, staal of tapijt. Door te kiezen voor een bijzonder materiaal geef je aan je trap een unieke uitstraling. Ook hier kun je heel goed kiezen voor een traprenovatie, gezien je vaak veel keuze hebt qua afwerking van beton tot aan een houtlook. 

Combineer verschillende materialen

In een interieur is het altijd leuk om verschillende materialen met elkaar te combineren, dit geeft een speels effect en laat een ruimte er een stuk minder saai uitzien. Ook een trap kun je voorzien van verschillende materialen, combineer bijvoorbeeld houten overzettreden met een betonlook voor een stoere en industriële stijl. Of kies juist voor de trap een heel ander materiaal dan de vloer voor een opvallend contrast.

Kies voor een bijzondere trapleuning

Ook de trapleuning is uiteraard onderdeel van de trap en hiermee kun je op een simpele manier de trap een andere look geven. Tegenwoordig heb je veel keuze als het gaat om trapleuningen, kies bijvoorbeeld voor een boomstam trapleuning of maak er zelf eentje van een steigerbuis. Omdat interieur vaak draait om details is het ook een goed idee om aandacht te geven aan het kiezen van de juiste leuninghouders, hiermee geef je nog nét dat beetje extra aan de trapleuning. 

Met deze tips maak je van je trap een blikvanger

Maak gebruik van unieke verlichting

We zien verlichting vaak als iets functioneels, vooral bij een trap, maar de juiste verlichting kan ook iets bijdragen aan de sfeer van je trap. Plaats bijvoorbeeld spotjes in de traptreden, plak onder de treden LED strips of plaats verlichting achter de trapleuning. Ook een opvallende lamp in het trapgat kan ontzettend veel sfeer geven.

Door deze tips toe te passen, of eventueel met elkaar te combineren voor een nog unieker effect, maak je van je trap een echte blikvanger.