Wie wil er nou niet van zijn of haar badkamer een luxe spa maken? Het kan heel eenvoudig: volg deze 5 stappen en jij hoeft de deur niet meer uit voor het echte spa-gevoel!

1. Ga voor een luxe basis

De eerste tip is misschien niet meteen de meest budgetvriendelijke maar kijk eens naar de basis van je badkamer. Heb je mooie tegels? Dit doet namelijk heel erg veel voor de sfeer van je badkamer. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor hele grote vloertegels, ga voor betoncire op je muren of kies voor keramisch parket om een warmer effect te creëren.

2. Kies voor luxe accessoires

De volgende tip is heel budgetproof. Luxe accessoires maken jouw badkamer namelijk een stuk luxer maar vergis je niet: luxe hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor kekke zeeppompjes. Ga bijvoorbeeld voor zwarte accessoires of pak uit met goud. Deze accessoires kun je echt overal scoren. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de budgetwinkels. Zo haalde ik laatst zwarte zeeppompjes bij Jysk. Je kunt natuurlijk ook een rondje kringloop doen. Het zal je verbazen wat je daar allemaal kunt vinden. En natuurlijk kun je ze ook nog altijd bewerken met een zwarte of gouden verfspuit.

luxe badkamer

3. Stoffen, stoffen, stoffen

Bij een spa horen natuurlijk ook allerlei soorten textiel. Pak daarom lekker uit met stoffen. Ze maken je badkamer ook meteen een stuk “zachter”. Kies voor een mooie badmat, drappeer schattige gasthanddoekjes aan de handdoekenhangers en rol eventueel wat handdoeken op ter decoratie. Je slaat daarmee 2 vliegen in 1 klap want én je creëert een luxe uitstraling en je handdoeken liggen al klaar voor je volgende douchebeurt!

spa thuis

4. Voeg planten toe

Wie kent die prachtige badkamer van Jelline Detmar nou niet?! Zij gaat in bad en doucht in een echte jungle. Dan beleef je pas echt het ultieme genot van een “regendouche”. De meeste planten doen het super goed in een vochtige omgeving dus wees niet bang dat je plantjes het niet zullen overleven.  Ikzelf heb ooit een tijdje een paar planten in de badkamer gezet. Laten we zeggen dat ik ze water had gegeven en vervolgens een beetje te lui was om ze terug te zetten. Ik zag ze letterlijk elke dag groeien!

planten in badkamer

5. Ruik die luxe

Vergeet ook niet de geur van een spa toe te voegen aan je badkamer. Zet her en der een lekkere geurkaars neer of hang wat lavendel aan een touwtje langs je spiegel. Vergeet niet dat je badkamer dé plek is om te ontspannen dus overdrijf gerust met heerlijke bloemengeuren waar jij vrolijk van wordt. 

spa eigen badkamerFotocredits: @jellinadetmar @joys.interior