De zomer komt er weer aan dus het is weer tijd om naar buiten te gaan! Heerlijk in de tuin zitten genieten van de zon. Hoe tover jij jouw tuin om in een plek waar je heerlijk tot rust kan komen? Met deze 4 tips maak jij van jouw tuin een plek waar je rustig kan genieten en is hij helemaal zomerklaar in 2022.

Tip 1: maak je tuin groener

Door planten worden mensen gelukkiger. Als het mooi weer is en de tuin staat in bloei zijn mensen gelukkiger. Je kan er zelf voor zorgen dat jouw tuin een paradijs wordt. Door veel grote groene planten te hebben en mooie gekleurde bloemen geef je jouw tuin een tropische vibe. Door de vele kleuren en het lekkere weer kom je helemaal tot rust. Door meer bloemen in je tuin te hebben komt er ook meer leven in de tuin. Bloemen trekken vlinders aan. Vlinders fleuren je tuin op en zorgen ook voor dat er meer bloemen bestoven worden. Een win-win situatie.

tuin groener maken
mooie planten in de tuin
mooie klimplant

Tip 2: zorg voor een eigen plekje voor jou in je tuin

Het is belangrijk om een eigen plekje te maken in je tuin waar je tot rust kan komen. Iedere tuin heeft natuurlijk een ander plekje waar jij tot rust kan komen. Een plekje waar je rustig met je partner kan genieten van de zon of juist een plek waar je rustig een boek kan lezen. Een gezellige loungeset kan dan natuurlijk niet ontbreken. Hier kan je rustig met je partner genieten van het mooie weer. Zorg dat je eigen plekje in de tuin gezellig is en als thuiskomen voelt. Ook als je rustig in de avond wil nagenieten van een lange dag is een plekje in de tuin erg belangrijk. Een plekje waar je met je vrienden of familie wil zitten in de tuin kan dan niet ontbreken. Heb je nog geen meubels voor in de tuin dan is het tijd om nieuwe tuinmeubelen te kopen.

zomerklaar in 2022

Tip 3: je tuin schoonmaken

Een opgeruimde tuin zocht voor meer rust in je hoofd. Door ervoor te zorgen dat je tuin er weer helemaal fris bij ligt wil je ook liever in de tuin zitten. Wat is er irritanter dan als je rustig in de tuin zit en je zien overal onkruid en bladeren. Op de tegels zit groene aanslag en er zitten nog dode planten in de tuin die de winter niet hebben overleefd. Als je tuin opgeruimd is, wil je er ook liever komen. Als je met je vrienden of familie in de tuin wil zitten, is het wel zo fijn dat je trots op je tuin kan zijn. Daarom is het belangrijk voordat de zomer begint de tuin er weer mooi bij ligt en helemaal zomerklaar is.

zomerklaar in 2022

Tip 4: sproeien van je tuin

Door goed te sproeien hou je jouw tuin in leven. Hierdoor zorg je ervoor dat je tuin er altijd tip top uitziet en er geen dode planten in de tuin komen of gele plekken in het gras. Het is belangrijk om in de avond of in de ochtend te sproeien. Dit geeft de planten de kans om het water goed op te nemen en dit voorkomt verbranden van de bladeren. Hierdoor kun je langer genieten van je mooie tuin!