Al een hele tijd terug maakte ik macramé planthangers. Een DIY die heel erg leuk is om te maken maar ik geef toe: je moet er wel een beetje handig voor zijn. Wil jij ook je eigen macramé plantenhanger maken? Hieronder lees je hoe ik het heb gedaan.

Benodigdheden:

– 1 grote pot
– 2 kleine potjes
– 3 bollen touw (ruim voldoende dus je kunt je een foutje permitteren)
– 3 houten ringen
– 8 grote houten versierkralen
– 8 kleine houten versierkralen
– Meetlint
– 8 knijpers

Plantenhanger maken

De potjes heb je uiteraard nodig voor de plantjes. Je begint met het knippen van de touwen. Hier kun je het meetlint voor gebruiken. Hou er wel rekening mee dat door de knopen de lengte van de touwen natuurlijk een stuk korter worden. Vervolgens maak je de touwen vast een de ring. Om gemakkelijk te kunnen knopen is het aan te raden nu iets te vinden waar je de ring aan kunt ophangen. Dat knoopt een stuk makkelijker. Met de knijpers kun je de lange touwen bij elkaar houden en raak je niet in de knoop. Je kunt allerlei knooptechnieken toepassen. Het handigste is om hier gewoon Youtube voor de gebruiken zodat je de filmpjes kunt pauzeren terwijl je bezig bent. De meeste knopen herkende ik nog van het scoobidoën (is dat een woord?). Ja, ik ben van die generatie hihi.

Versieren

Naast de knooptechnieken, die je zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt, kun je de hanger ook versieren met houten knopen. Deze haal je simpelweg door de touwen heen. Ik koos overigens voor sisal touw en houten knopen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor textiel touw (is nog makkelijker knopen ook) en voor gekleurde knopen.

Tuin

Ik heb ze opgehangen in onze tuin. Zo heb je ook in de hoogte wat groen. Ze hangen onder de overkapping dus ik geef ze regelmatig wat water maar ik heb dan ook gekozen voor makkelijke planten want je kunt ze zomaar vergeten. Omdat ze vrij laag hangen heb ik er geen hangplantjes in gedaan maar mocht je hem wat hoger ophangen dan zijn plantjes als een erwtje en een hedera altijd leuk!

Plantenhanger maken

En ga jij ook je eigen plantenhanger maken? Tag me in je foto op instagram. Ik ben zeer benieuwd!
Heb je ook al de rest van mijn nieuwe tuintje gespot?