We zitten inmiddels in de winter en zullen daarom niet zo vaak in de tuin zitten. Het is natuurlijk ontzettend koud buiten, tenzij je een open haard in de tuin hebt geplaatst. Maar het is nooit te vroeg voorbereidingen te treffen en alvast te bedenken wat je allemaal in je tuin zou willen zien aankomende zomer. Je tuin levendig maken, doe je met prachtige bloeiende planten een veel zichtbare groen. Er zijn verschillende manieren waarop je planten kunt laten bloeien. In de moderne tuinen wordt er vaak een houten bloembak geplaatst, waarin diverse soorten bloemen kunnen worden geplant. Wil je weten hoe je je tuin levendig maakt? In dit artikel lees je hier meer over. 

Een heel jaar met planten in bakken

In de tuin wordt vaak een houten plantenbak of bloempot gebruikt om het hele jaar door mooie planten en bloemen in te laten groeien. Het is daarbij belangrijk dat je de juiste plantenbak kiest. Er zijn verschillende vormen en formaten plantenbakken, denk aan: smalle of brede plantenbakken, hoge of lage plantenbakken en ronde of vierkante plantenbakken. Aan de hand van de typen planten of bloemen die je wilt plaatsen, kun je het best een passende plantenbak kiezen. Wil je graag rozen in je tuin laten bloeien, kies dan voor hoge potten. De wortels van de rozen graven graag diep in de pot. Na een paar jaar kunnen de wortels zodanig gegroeid zijn dat ze meer ruimte nodig hebben. De plantenbak die je toen had, is dan niet meer geschikt waardoor je zult moeten verpotten. 

hoe maak je je tuin levendig

Zo kun je je planten verpotten

Er bestaat geen perfecte tijd om planten te verpotten. Zodra je plant niet genoeg ruimte heeft om verder te groeien, is het hoog tijd een grotere plantenbak aan te schaffen. Ben je hier niet zo handig in, dan kun je altijd een paar handige tips gebruiken, zoals:

planten verpotten tuin levendig maken
  1. Merk je dat de aarde erg droog aanvoelt, maak de aarde dan eerst nat voor je het verpot naar een andere plantenbak;
  2. Mochten er wortels zo diep groeien dat ze zelfs onder de pot vandaan komen, dan kun je die gerust snoeien. 
  3. Er bestaan ook online video’s waarin er uitgebreid wordt uitgelegd hoe je je planten het best kunt verpotten. Het is aan te raden deze te bekijken, wanneer je hier geen ervaring mee hebt.

Kortom, maak je tuin weer levendig door nieuwe planten en bloemen in je tuin te brengen. Denk hierbij aan het gebruik van plantenbakken en bloempotten.