Ben je toe aan een nieuwe look voor je tuin of wil je het in huis graag wat groener maken? Dan kan je dat op veel verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan mooie bloemen of planten of een green wall. Een green wall is een muur die je bekleed met planten of gras, een geschikte plant hiervoor is een klimop. Hoe je je huis en tuin een nieuwe look kunt geven, dat lees je in deze blog. 

Een groener huis

Tegenwoordig wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu en duurzaamheid. Dat zie je dan ook terug in de woontrends anno 2022. Er worden steeds vaker aardse kleuren gebruikt zoals zand, beige of saliegroen. Daarnaast is het populair om veel gebruik te maken van bloemen en planten in huis. Zoals al eerder genoemd is de green wall een leuke manier om meer groen te krijgen in je huis. Maar wat ook zeker een stijlvolle optie is, zijn plantenbakken. Plantenbakken worden steeds moderne en zijn in mooie varianten te krijgen zoals de plantenbakken cortensaal. Koop een grote plantenbak en zet er een leuk boompje in zoals een bonsai. Het gebruik van plantenbakken kan je ook zeker op meerdere plekken in huis laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Een andere optie is een sedumdak, hierbij worden de dakpannen vervangen door een soort mos.

sedum dakbedekking

Stijlvolle inrichting voor je tuin

Naast een groener huis is het hebben van een mooie stijlvolle tuin ook erg fijn. Je kan jezelf er lekker in terugtrekken en genieten van het zonnetje. Om je tuin een stijlvolle inrichting te geven zal je eerst moeten bepalen welke stijl er bij je past. Hiervoor kan je het beste inspiratie doen bij een tuincentrum of bijvoorbeeld via Pinterest. Zoek verschillende plaatjes bij elkaar die je aanspreken en probeer daaruit aspecten te vinden die je graag zou willen toepassen aan je tuin. Denk hierbij aan leuke meubels zoals een loungeset maar ook zeker aan de accessoires. Het planten van bomen, planten en bloemen kan veel doen voor de uitstraling van je huis. Een voorbeeld is een mooie grote witte plantenbak met een olijfboom erin die kunnen een Ibiza look helemaal compleet maken. 

plantenbakken

Kortom, plantenbakken kunnen veel doen voor de uitstraling van je tuin maar ook zeker in je huis. Probeer zoveel mogelijk groen te gebruiken om mee te gaan met de duurzaamheid trend. Het belangrijkste bij het stijlvol inrichten van je huis en tuin is het bepalen van de stijl die bij je past, want ieders stijl is anders.