De gasprijzen rijzen de pan uit tegenwoordig. Maand in maand uit wordt de gasrekening duurder. Daarom zijn veel mensen op zoek naar manieren om gas te besparen. Er zijn verschillende opties om de warmte binnenshuis te houden. Uiteindelijk kan je tientallen euro’s per jaar besparen en er toch warm bij zitten. Dus denk jij nu, ik wil mijn huis isoleren? Lees dan snel verder, zodat jij straks minder kosten maakt.

Bespaar door kleine aanpassingen

Je hoeft niet je complete huis te verbouwen om energie te besparen. Soms kunnen kleine aanpassingen al veel impact hebben op je gasrekening. Denk aan simpele dingen zoals je lampen te wisselen. Heb je deze al vervangen door LED-lampen en laat je deze niet onnodig aanstaan? Wanneer je een brievenbus hebt, kan deze worden afgesloten zodat er geen koude lucht naar binnenkomt. Daarnaast zijn tochtstrips een goede oplossing om kieren tussen de deuren af te sluiten.

Daarnaast hoeft isolatiemateriaal ook niet veel te kosten. Je kunt bijvoorbeeld voor een paar euro schuimbuizen aanschaffen om leidingen te isoleren. Met name in koude ruimtes is het zonde als er warmte ontsnapt. Ook kan er folie achter radiatoren worden geplakt, zodat de warmte niet de muur in gaat, maar de kamer in.

stijgende gasprijzen hoge gasprijzen

Isoleer de woning goed

Wil je toch grote aanpassingen aan je woning doen? Isoleer dan de buitenkant van je huis goed. Door muurisolatie kan je tot wel een vijfde van je energieverbruik besparen. Dit komt doordat de warmte binnenshuis blijft en de temperatuur minder schommelt. Daarbij voorkomt een geïsoleerde muren ook geluidsoverlast en krijgt je huis een betere akoestiek.

Daarnaast kan de vloer geïsoleerd worden. Er is een mogelijkheid om dit via de kruipruimte te doen. Het voorkomt dat warme via de vloer verdwijnt. De vloer zal minder koud aanvoelen, waardoor je warmere voeten behoudt. Ook het dak kan worden voorzien van isolatiemateriaal. Dit kan je eenvoudig zelf doen door glaswol of isolatieplaten te bevestigen. Als laatste ingreep kan je de ruiten vervangen door dubbelglas.

Kortom, je huis isoleren hoeft geen honderden euro’s te kosten. Je kunt ook kleine aanpassingen doen om energie te besparen. Het is goed om eerst te kijken waar jouw huis beter geïsoleerd kan worden. Heb je een beperkt budget? Let op je energieverbruik en schaf kleine aanpassingen aan. Wanneer je meer kunt uitgeven, pak het dan groter aan. Zo zie je maar, iedereen kan energie besparen door kleine aanpassingen!