Steeds vaker hoor je de term smarthome voorbij komen. Ook ik schrijf er regelmatig over en tegenwoordig is er steeds meer aanbod om jouw woning om te toveren tot een smarthome. In dit artikel neem ik jullie mee in de wereld van raamdecoratie. Want ook die kan smart! 

Elektrische vouwgordijnen 

Je zit op de bank en je pakt je telefoon er bij. Het begint namelijk wat te schemeren dus je zet de lampen aan vanuit je luie stoel met behulp van een app. Perfect. Je kunt gewoon verder met het bingewatchen van je serie, zonder dat je op hoeft te staan. Ineens zie je dat je nu wel erg in de kijk zit met de gordijnen open en de lichten in huis aan. Het lijkt wel een aquarium. En hier komt het gemak van elektrische vouwgordijnen. Ook die kun je namelijk met een app bedienen. Hoe tof is dat?!

elektrische vouwgordijnen

Daarnaast is het soms ook enorm praktisch en helemaal niet zo “luxe” maar gewoon broodnodig. Bij mijn ouders hebben ze bijvoorbeeld een schuin dak bij hun patiowoning. In de punt zit een hoog raam. Ideaal, want zo komt er altijd daglicht binnen. In de zomer willen ze alleen dat daglicht wel wat minder naar binnen laten schijnen. Ik zie mijn ouders van rond de 60 nog niet op een laddertje staan elke avond om een vouwgordijn te bedienen. In zo’n geval is elektrische bediening dus gewoon echt een uitkomst!

Wil je liever normale overgordijnen? Dan kun je die natuurlijk ook elektrisch maken. Met behulp van een Somfy elektrische gordijnrails schuiven jouw gordijnen ‘s avonds gemakkelijk dicht. 

elektrische vouwgordijnen

En nu we toch zo smart bezig zijn… 

Je gaat natuurlijk niet naar een fysieke winkel om je gordijnen uit te zoeken. Anno 2021 doe je dat gewoon online. Hoewel sommige mensen dit soms nog wel spannend vinden (wat nou als je het verkeerd opmeet?), kan ik uit ervaring zeggen dat het echt goed werkt en juist aan te bevelen is. Bij Blinddesign bestel je eenvoudig je elektrische gordijnen. Kun je dat dus ook vanuit je luie stoel doen. En ze zijn ook nog eens gemakkelijk zelf te monteren!