We hebben natuurlijk een tijdje geleden een overkapping gebouwd in onze tuin.  Echt ideaal en wat ben ik er blij mee, maar er is iets wat ik nog overweeg een wat je de laatste tijd enorm vaak voorbij ziet komen: een glazen schuifpui bij je overkapping. De perfecte toevoeging voor je tuin.

Overkapping in je tuin

Allereerst even terug naar die overkapping.  Waarom hebben we hier nu precies voor gekozen en wat is ons doel ermee? Eigenlijk is dat heel simpel: onze tuin ligt volledig in de zon.  Dat is natuurlijk volop genieten, maar soms wil je ook gewoon echt even in de schaduw zitten. Daarnaast blijft er enorm veel warmte onder een overkapping hangen.  Ideaal dus om volop te kunnen genieten van zomeravonden.  

Warmte onder de overkapping

Dan kom ik eigenlijk ook al meteen bij mijn nieuwste wens: een glazen schuifdeur bij de overkapping.  Je voelt hem natuurlijk al aankomen, met een glazen schuifpui blijft er helemaal veel warmte onder hangen. Je kunt de schuifpui eenvoudig sluiten door deze glazen delen over een rails te schuiven. Helemaal handig: je kunt de schuifpui helemaal zelf monteren. Scheelt dus flink in de kosten en zo kun je hem ook helemaal naar wens maken.

glazen schuifpui

Voor elk seizoen

Zo maak je van je overkapping een heuse tuinkamer. Ideaal als het plots begint te regenen. Sterker nog: je kunt er natuurlijk ook gemakkelijker in de winter gaan zitten. Zo ben je nog meer buiten. Heerlijk toch?! Door te kiezen voor een schuifpui kun je zelf bepalen in hoeverre je overkapping dicht is. Ideaal lijkt me dat. Je loungeset is beter beschermd tegen weersinvloeden en ook je accessoires kunnen gewoon blijven staan en liggen. Scheelt een hoop gesjouw en het ziet er zelfs in hartje winter gezellig uit in je tuin.

Wat wil je nog meer?!