Een paar jaar geleden zagen we ze massaal oprukken: ronde salontafels. En dan niet één als centerpiece bij je bankstel, maar juist het gebruik van 2 of 3 tafeltjes. De vraag is nu echter: kies je tegenwoordig nog steeds voor meerdere ronde salontafels of gaan we weer voor één salontafel? 

Ronde salontafels 

Natuurlijk had ik een tijdje geleden zelf ook ronde salontafels. Het grote voordeel aan meerdere salontafels is dat je alle salontafels los van elkaar kunt positioneren en bewegen. Zo kun je ze gezellig groeperen of juist los van elkaar neerzetten wanneer je bijvoorbeeld visite hebt. Zo worden de tafeltjes, naast decoratief, ook nog eens enorm praktisch en functioneel. 

Door te kiezen voor een set ronde salontafels die net iets verschillen in hoogte, kun je de salontafels ook eenvoudig onder elkaar schuiven als je net een wat meer ruimte nodig hebt in je woonkamer. Je kunt kiezen voor een set bestaande uit tafeltjes die hetzelfde uiterlijk hebben, maar je kunt zelf ook combineren met verschillende losse tafeltjes. 

ronde salontafels

Ronde vormen in je interieur 

Ook in 2022 zien we nog steeds enorm veel ronde vormen terugkomen in de interieurwereld. Ronde vormen brengen een bepaalde zachtheid in je interieur, waardoor ze enorm goed te combineren zijn in verschillende interieurstijlen en andere meubels. Heb je een recht en ietwat hoekig bankstel dan kun je dit eenvoudig wat verzachten door hem te combineren met een of meerdere ronde salontafels. Heb je juist een bankstel met rondingen, dan is een rechthoekig of vierkante salontafel wellicht een betere keuze. Je moet juist een beetje spelen met vormen. 

Eén salontafel

Hoewel ik inmiddels zelf mijn ronde salontafels vervangen heb door één grote vierkante salontafel, kun je anno 2022 dus nog gewoon voor beide opties kiezen. Het voordeel van één salontafel is dat deze vaak een stuk robuuster is en daardoor steviger. Het geheel oogt ook een stuk rustiger, wanneer je kiest voor één salontafel in plaats van meerdere. Je moet je alleen wel afvragen of het niet te rustig wordt. Je wilt immers ook geen saai en nietszeggend interieur. 

vierkante salontafel

Decoratie op je salontafel 

Welke variant je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat de decoratie die je op de salontafel(s) plaatst, groot en eenvoudig is. Geen tierelantijntjes dus, maar woondecoratie die een statement maken. Niet alleen omdat dit een stuk rustiger oogt en daarom helemaal past bij de interieurtrends voor 2022, maar ook omdat het simpelweg een hoop sjouwwerk scheelt bij het poetsen

Voor welke variant ga jij?