Ga jij binnenkort op kamers of beschik jij over een studentenkamer? Dan is het natuurlijk heerlijk om jouw kamer helemaal jouw eigen plekje te maken. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de ruimte, aangezien de meeste studentenkamers niet zo groot zijn. Wil jij meer weten over hoe jij het best jouw studentenkamer opknappen kunt? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Bepaal de ruimte

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten hoe groot jouw studentenkamer is, dit omdat je dan een plattegrond kunt maken. Op deze manier weet je waar je alles neer gaat zetten en hoeveel ruimte je bijvoorbeeld hebt voor jouw bed en je bureau. Zorg er daarom ook voor dat de afmetingen erbij staan. Zodra je dit gedaan hebt kun je gericht gaan zoeken naar meubels en eventuele op maat gemaakte spullen die jij wilt hebben in jouw studentenkamer. 

studentenkamer opknappen

Kleed het interieur aan

Zodra je de plattegrond gemaakt hebt en de afmetingen weet, kun je beginnen met het interieur. Om ruimte te besparen kun je ervoor kiezen om een stapelbed aan te schaffen of om een uitschuifbaar bed neer te zetten. Onder het stapelbed kun je namelijk een bureau zetten. Een voordeel van een uitschuifbaar bed is dat je overdag een bank hebt en ‘s nachts een bed hebt. 

Daarnaast kun je ervoor kiezen om plankjes op te hangen, hierop kun je verschillende spullen neerzetten. Ook kun je hier stapeltjes kleding op kwijt. Ook kun je ervoor kiezen om een kledingrek aan te schaffen, zo bespaar je erg veel ruimte. Alles wat je in je kamer wilt hebben kun je aanschaffen, maar natuurlijk wel met wat extra pas en meetwerk. Leuke uitdaging, toch?

studentenkamer

Kies geschikte raambekleding

Heb jij een dakkapel? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je nadenkt over de raambekleding. Er zijn namelijk veel opties als het gaat om raambekleding dakkapel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prachtige jaloezieën, rolgordijnen of plisségordijnen: voor ieder is er wel wat wils. Is jouw dakkapel voorzien van kunststof kozijnen? Dan kun je niet kiezen voor iedere soorten raamdecoratie. Het is namelijk belangrijk dat je kiest voor raamdecoratie die je zonder boren kunt bevestigen. Zoek op ‘raamdecoratie kunststof kozijnen’ en ontdek de mogelijkheden. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw studentenkamer echt jouw eigen plekje wordt en je ook een beetje privacy van buitenaf hebt.

Planten zijn de finishing touch

Planten onder studenten worden steeds populairder, en dat is maar goed ook! Planten zorgen er namelijk voor dat jouw kamer er prachtig uitziet. Daarnaast zijn er ook nog eens veel verschillende voordelen aan planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere luchtvochtigheid en betere concentratie. Al met al zijn planten een toffe toevoeging aan jouw studentenkamer.

studentenkamer planten