Wil jij je woningwaarde verhogen en wil je weten hoe je dit het beste en effectiefste kunt bereiken? Ik deel een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je woningwaarde stijgt en het zal je woongenot vergroten. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Woningwaarde verhogen

Natuurlijk willen we allemaal onze woningwaarde verhogen, maar hoe kun je dit nou het beste doen? De ene verbouwing levert nou eenmaal meer op dan de andere. Je wilt er waarschijnlijk wel de juiste keuzes in maken. Ik deel hieronder 4 tips die een positief effect hebben op je woningwaarde;

Extra ruimte

De allerbeste keuze die je kunt maken voor het verhogen van je woningwaarde, is het toevoegen van extra ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door een uitbouw, maar ook door een ruimte die je al hebt, om te toveren naar meerwaarde. Bij veel mensen is de zolder bijvoorbeeld donker en oud. Hij staat vol met dozen en allerlei andere spullen. Je kunt van een zolder natuurlijk ook een extra slaapkamer maken. Of wat dacht je van een werkkamer (ook erg in trek nu we sinds de pandemie meer thuiswerken)? Je kunt door het laten plaatsen van een dakkapel direct meer licht en ruimte toevoegen aan je zolder. Misschien lijkt zo’n zolderverbouwing best een grote klus, maar het is de investering meer dan waard. Besteedt de klus uit aan professionals (zoals Scheer Dakkapellen). Zij helpen je mee met eventuele vergunningsaanvragen en kunnen zelfs de afwerking aan de binnenkant verzorgen, zoals stucwerk. 

woningwaarde verhogen

Verduurzamen

Je huis duurzamer maken heeft op dit moment ook enorm veel effect op je woningwaarde. Huizen krijgen tegenwoordig allemaal een energielabel en natuurlijk zijn huizen met een hoger energielabel meer in trek. Het verduurzamen van je huis kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je huidige energielabel en staat van je woning kun je aan de slag gaan. Heb jij bijvoorbeeld overal al dubbel glas? Is alles goed geïsoleerd? Heb je al gekozen voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of een nieuwe cv-ketel? Het levert niet alleen een hogere woningwaarde op, maar zorgt er op korte termijn ook voor dat je energiekosten dalen. Twee vliegen in één klap!

Pleeg uitvoerig onderhoud aan je woning 

Ook heeft het goed onderhouden van je woning effect op de woningwaarde. Wil je de woningwaarde verhogen dan is het verstandig eens kritisch te kijken naar je huis. Wellicht kun je de gevel eens laten reinigen, kunnen de kozijnen wel een likje verf gebruiken of is apparatuur, zoals je cv ketel, nodig aan een onderhoudsbeurt toe. Het zijn vaak allemaal kleinere klusjes die je zelf kunt doen of moet uitbesteden. Het voordeel daarvan is dat je ze niet in één keer hoeft te doen. Verspreid ze daarom over een langere tijd! 

Badkamer of keuken verbouwen

Een keuken of badkamer verbouwen levert natuurlijk een verhoging van de woningwaarde op. Wanneer je keuken en badkamer namelijk vernieuwd zijn, wordt er al snel gesproken van een ‘instapklare woning’. Houd er alleen wel rekening mee dat je zo’n verbouwing vooral voor jezelf moet doen. Het is namelijk niet zo dat je huis er sneller door verkocht wordt. Het zijn beide namelijk enorm smaak gevoelige ruimtes. Zo kan jij bijvoorbeeld helemaal enthousiast worden van een mooie zwarte badkamer. Iemand anders vindt het allemaal maar te donker. Ga dus vooral met bovenstaande tips aan de gang als je de woningwaarde het meeste en snelste wilt verhogen.